Za sve one malo zagriženije igrače, vjerovatno jedan od najbitnijih perifernih uređaja je miš. Njegov izbor definitivno nije jednostavan, ali ako tražite nešto jednostavno i pouzdano, Logitech G300S model bi mogao jedan takav.

****

Reputacija Logitecha među miševima namijenjenim igračima je već dobro poznata, a njihov G300S model cilja na one manje zahtjevne igrače koji traže jednostavnost.

Prvo što ćete kod ovog miša uočiti je njegov potpuno izbalansiran, simetričan dizajn, što znači da će odgovarati kako dešnjacima, tako i ljevacima. Kvalitet izrade je odličan. Gornji dio na kojem su  dvije glavne tipke je matiran, što će svakako uticati na manje prikupljanje prljavštine, uključujući i gumirane dijelove sa strana gdje se naslanja ostatak prstiju.

Ergonomski, nalijeganje u ruci je veoma dobro. Ovo je miš srednje veličine, tako da trebamo napomenuti da ljubitelji velikih i glomaznih kompjuterskih glodara ovaj model moraju dobro procijeniti prije nabavke.

Pored standardnih tipki i točkića, tu je još 6 dodatnih tipki udobno smještenih na ivicama prednjeg dijela, te ispod skrol točkića. Naravno, uz upotrebu odličnog Logitech G Hub softvera, svih devet tipki je moguće isprogramirati po želji, kao i kreirati različite korisničke profile čiji odabir možete mijenjati u letu, a njihov odabir možete razaznati po boji svijetlećih detalja sa strana miša. Pored toga njegov optički senzor omogućava mijenjanje DPI postavki od 200 do 2500, pa ste brzo spremni za sve gaming izazove. Od brzog prelijetanja sa jednog kraja ekrana na drugi, do minimalnih pokreta za snajpersku preciznost.

1/1

Njegov kabl sa USB priključkom je ojačan i gumiran, a dužina od preko 2 metra sasvim je dovoljna i za veće igraće ili radne stolove.

Klizni elementi sa donje strane eliminišu trenje na gotovo svim površinama, pa nismo imali problema sa preciznošću bilo da smo ga koristili na podlozi za igranje, na stolu ili recimo papiru.

Na kraju spomenimo i to da testovi procjenjuju izdržljivost glavnih tipki na 10 miliona klikova i hod kliznih dijelova na 250 kilometara, pa ako od miša tražite jednostavnost, pouzdanost i dugotrajnost, ovo je odličan izbor. Jedino obratite pažnju na njegove dimenzije ukoliko volite velike miševe.

Cijena: 109,00 KM

Asbis Sarajevo; www.asbis.ba

PLUS
ergonomija, ukupan dojam, softver

MINUS
obratiti pažnju na manje dimenzije

SPECIFIKACIJE:
Optički senzor: 200-2.500 dpi; 9 tipki; USB, dužina kabla 2,1m;, kreiranje profila prepoznatljivih po bojama sa strane; Težina: 82g Visina 115mm, šrina 72, dubina, 37mm.