Muzika je mnogima vrlo jak motivator, posebno u sportskim aktivnostima, pa pronalazak adekvatnog rješenja za slušanje muzike dok trčite il vozite biciklo, nije jednostavna stvar. Za sve one koji muku muče sa petljanjem kablovima od slušalica i sličnim problemima, mi imamo jedan interesantan prijedlog.

****

Kompanija Canyon pod oznakom modela CNS-SBTHS1B, u svojoj ponudi mobilnih dodataka ima i bežične Bluetooth sportske slušalice. Radi se o slušalicama vrlo praktičnog i jednostavnog dizajna.

U našem slučaju to je izvedba u plavoj boji, a u ponudi si još žuti i crni model. Obzirom da je riječ o Bluetooth modelu, za korištenje i povezivanje ćete najčešće koristiti vaš telefon, tako da se sve nalazi na gumiranom kablu dužine 40-tak centimetara. Jedini priključak i to u micro USB izdanju nalazi se na maloj kontrolnoj jedinici i služi za punjenje baterije. Kada spominjemo kontroler, na njemu su samo tri dugmeta – dugme za povezivanje odnosno uključivanje/isključivanje slušalica, te dugmad za kontrolisanje glasnoće koja ujedno služe i za prebacivanje pjesama u slučaju kratkog pritiskivanja.

Čitav sistem je izuzetno lagan. Krajevi kabla na kojima se nalaze slušalice napravljeni su od savitljivog materijala koji zadržava svoj položaj. Kada pozicionirate slušalice u ušne školjke, njihov nastavak možete lijepo prilagoditi obliku ušiju, kako bi vam stabilnost, ali i udobnost i komocija bili što ugodniji. Također, za pohvalu su i dodatni gumirani završetci slušalica u tri veličine, tako da slušalice zaista možete lijepo prilagoditi sebi. Na kraju, na kablu se nalazi i mali klizni zatezač, pomoću kojeg možete kabl malo skupiti i skratiti, kako bi nalijeganje uz glavu i stabilnost bila još veća. Na taj ćete način prilagoditi i da vam kontrolna jedinica bude na mjestu koje vam odgovara.

Moramo priznati kako smo kvalitetom zvuka vrlo ugodno iznenađeni. Niski tonovi ili basovi su veoma dobro naglašeni, a u zavisnosti od žanra muzike, za nijansu može nadostajati visokih tonova. Oni malo istančanijeg ukusa, sve to lijepo mogu dotjerati nekim softverskim ekvilajzerom.

Spomenimo i to da je na našem testu baterija izdržala oko 5 sati i 20 minuta konstantne reprodukcije muzike, što je sasvim dovoljno za nekoliko treninga bez punjenja.

Sve u svemu, želite li ti vrlo jednostavno i praktično rješenje za slušanje muzike u pokretu, uz izuzetno prihvatljivu cijenu, ove sportske Canyon Bluetooth slušalice možemo bez problema preporučiti.

1/1

 

Cijena: 21,00 KM

Asbis, Sarajevo: www.asbis.ba

PLUS
vrlo povoljna cijena, praktičnost upotrebe, kvalitet zvuka za ovu cijenu

MINUS
ništa posebno

SPECIFIKACIJE:
micro USB konektor za punjenje baterije; Trajanje baterije do 6 sati; Osjetljivost: 95 dB; Frekvencija: 20HZ-20KHZ; Impedansa: 16 Ohma; Težina 75 grama; Dužina kabla: 40 cm; 3 veličine silikonskih dodataka.