Svi smo upoznati sa današnjim naprednim telefonima, ali i njihovim ugrađenim zvučnicima koji u većini slučajeva nisu baš na visini zadatka. Korištenje zvučnika za hands-free ili konferencijske razgovore često može biti ograničavajuća stvar, posebno u poslovnim okruženjima. Zbog toga, Logitech u svojoj ponudi ima uređaj koji to može značajno unaprijediti.

****

Logitech Mobile Speakerphone P710e je zvučnik koji omogućava upravo ono što smo spomenuli u uvodu – nudi mogućnost komunikacije, odnosno pozivanja i primanja poziva putem uređaja sa kojim ste ga povezali.

Sam uređaj izgleda vrlo jednostavno. Crna mat plastika će se lako uklopiti u poslovna okruženja, a i svojim gabaritima i težinom lako će pronaći mjesto u torbi ili ruksaku za laptop. Ovo navodimo jer je riječ o prenosnom zvučniku sa ugrađenom baterijom, koji ćete vrlo jednostavno povezati na neki mobilnim uređaj putem Bluetooth ili NFC veze. U većim poslovnim okruženjima, konferencijski razgovori danas su neminovnost, pa je Logitech mislio i na to, omogućavajujući da se sa uređajem može povezati osam uređaja odjednom.

Također, ugrađeni USB kabl koji jednostavno možete namotati sa donje strane zvučnika kako ga ne bi izgubili, namijenjen je za punjenje ugrađene baterije, ali možete ga koristiti i za povezivanje sa računarom ili laptopom kako bi vam komunikacija bila lagodnija dok radite, ali i zvuk potpuniji.

Sa njegove gornje strane su osnovne kontrole za pozivanje i primanje poziva, te kontrole glasnoće koje su osjetljive na dodir, dok se na njegovoj desnoj strani nalaze indikator stanja baterije, on/off prekidač, prekidač za Bluetooth povezivanje, te izlaz za slušalice ukoliko želite imati neki intimniji razgovor.

1/1

Pored toga, sa gornje strane kliznim mehanizmom dolazite do praktičnog otvora koji će vam poslužiti kao stalak za telefon ili tablet, tako da možete jednostavnije baratiti i drugim stvarima dok komunicirate.

Na našem testu ugrađena baterija je izdržala 12 sati i 40 minuta audio reprodukcije, a zgodan dodatak je i putna torbica kako bi zvučnik dodatno zaštitili u transportu.

Kvalitet zvuka je odličan, posebno zbog glasnoće i jasnoće koja značajno nadmašuje zvučnike i mikrofone na telefonima i tabletima. Čak i reprodukcija muzike zvuči sasvim dobro. Optimizvan je za Microsoft Lync, kompatibilan sa Cisco i certifikatom za Skype i Skype for Business, što svakako cilja poslovna okruženja. Ukoliko se često susrećete sa konferencijskim audio ili video razgovorima, praktičnost ovog zvučnika će vas sigurno iznenaditi.

Cijena: 308,00 KM

Asbis Sarajevo www.asbis.ba

PLUS
Kvalitetan zvuk za razliku od mobilnih uređaja, baterija, konferencijske mogućnosti

MINUS
Cijena bi mogla biti malo niža

SPECIFIKACIJE:
Bluetooth, NFC; USB 2.0; Raspon frekvencija: od 140 Hz do 16 kHz; Frekvencijski domet mikrofona: 50 Hz do 8 kHz; AUX ulaz; ;putna torbica; Trajanje baterije: do 15 sati; Dimenzije: 120 x 120 x 40 mm