Protekle sedmice na test smo dobili još jedan solidan komad Canyon gaming hardvera - i to Despot CND-SGM9, miš za koji će vam već na prvi pogled biti jasno da je namijenjen ljubiteljima MMORPG igara.

****

Naime, pored standardnih tipki i točkića - ispod kojeg ćete pronaći i dvije tipke za izmjenu aktivne DPI rezolucije - Despot nudi još čak 12 dodatnih tipki sa svoje lijeve strane, podsjećajući vas na dobre stare Razer Naga miševe.

I budite bez brige - ukoliko vam je 12 tipki previše, ili se želite odmoriti od MMORPG-eva kao što su World of Warcraft i Final Fantasy 14, te zaigrati nešto gdje vam neće trebati toliko dodatnih tipki, Canyon je mislio i na vas.

Defaultne dodatne tipke je tako moguće izvaditi i zamijeniti sa nešto većih 6 alternativnih tipki, što će vam biti i više nego dovoljno za većinu igara, a tu je i opcija da ih zamijenite sa tri plastična poklopca, sa kojima ćete zapravo dobiti klasičnog glodara bez ikakvih dodatnih tipki.

Pored toga, svom ukusu i navikama možete prilagoditi i težinu miša, za što će vam poslužiti četiri tega od 5 grama, koja stižu u kutiji sa dodatnim tipkama, a koja u miš možete ubaciti ispod posebnog poklopca sa njegove donje strane.

1/1

Nama je pak težina miša bila sasvim odgovarajuća bez ijednog tega, a Canyon moramo pohvaliti i na solidnom ergonomskom dizajnu, zahvaljujući kojem će Despot - barem dešnjacima - u ruci ležati odlično.

Ukupnom dojmu također doprinosi i kvalitetna gumirana plastika sa gornje, kao i posebna gumirana površina sa desne strane miša, što će najviše cijeniti korisnici koji su se svojevremeno patili sa periferijom izrađenom od glatke plastike, koja se ne samo lijepi za ruku, već je i magnet za otiske prstiju.

Kada sve to uzmemo u obzir, Despot je najlakše opisati kao još jedan tipičan komad Canyon gaming hardvera - što će reći cijenom pristupačan, a sa aspekta kvalitete sasvim solidan uređaj.

Cijena: 65,00 KM

Asbis Sarajevo; www.asbis.ba

PLUS
Ergonomski dizajn, Mogućnost mijenjanja dodatnih tipki

MINUS
Nedostatak defaultnih Back/Forward tipki

SPECIFIKACIJE:
17 programibilnih tipki; Optički senzor maksimalne rezolucije 10.000 DPI; USB konekcija; 4x teg težine 5 grama; Integrisana memorija za snimanje postavki; Set od 6 alternativnih dodatnih tipki