Kao dio njihove nove premium linije računarske periferije i dodataka, Logitech u ponudi sada ima i par stereo zvučnika. Iza imena Logitech MX Sound krije sve vrlo elegantan set zvučnika, a evo šta su u mogućnosti ponuditi.

****

Odmah po vađenju iz kutije, teško se oduprijeti dojmu da je Logitech MX Sound jedan od najljepših i najelegantnijih setova zvučnika koji smo vidjeli u posljednje vrijeme. Za razliku od najčešće pravugaonih i kockastih blokova, MX Sound donosi pomalo jedinstven dizajn krivih i zaobljenih linija. Male bass-reflex rupe sa strana su ujedno izvedeni kao stalci zvučnika, koji su blago nageti prema nazad.

Iako plastični, sve djeluje vrlo čvrsto i pouzdano, a dodatnu notu elegancije unosi i mekano platno sa prednje strane kutija. Doza ozbiljnoti se vidi na kablovima za povezivanje, koji su debeli, jaki i gumirani, što nije česta praksa u ovom tržišnom segmentu.

Desni zvučnik je u jedno i glavni, jer se svi priključci nalaze na njemu, što se odnosi na lijevi zvučnik koji integriše kabl sa chcinch priključkom i povezuje se sa desnim. Tu su još pored napajanja, PC i AUX priključci, te 3,5mm izlaz za slušalice.

1/1

Što se tiče kontrola, stvar je vrlo jednostavna. Naime, glavni zvučnik integriše senzor pokreta, pa kada priđete rukom na nekoliko centimetara od njega, sa njegove prednje strane će zasvjetliti mjesta na kojima su pozicionirane kontrole glasnoće i ona za povezivanje Bluetooth konekcijom, jer su iste osjetljive na dodir. I to je sve što se tiče kontrola.

Bluetooth povezivanje radi bez ikakavih problema, a najbolja stvar je što nema nikakvih komplikacija između prebacivanja sa nekog od linijskih ulaza i bluetooth-a, tako da sve radi potpuno jednostavno.

Za jedne desktop zvučnike glasnoće im neće nedostajati, jer je riječ od 12W-atnom sistemu, no ipak na većem nivou glasnoće dolazi do izobličenja zvuka. Bassovi ili niski tonovi su malo prenaglašeni, pa ponekad znaju progutati ostali spektar zvukova. Generalno zvučna slika je veoma dobro izbalansirana, bilo da slušate muziku, gledate filmove ili se povremeno igrate, MX Sound se pokazao kao odličan igrač na različitim poljima. Za sve zahtjevnije korisnike i ljubitelje muzike, uz malo poigravanja sa softverskim ekvilajzerom, zvuk se može odlično uštimati.

Cijena im jeste malo viša, ali u konačnici definitivno dobijate vrlo kvalitetan i nešto drugačiji set zvučnika nego što se to obično viđa.

Cijena: 239,00 KM

Asbis Sarajevo www.asbis.ba

PLUS
Moderan dizajn, dobar zvuk za male zvučnike, Bluetooth

MINUS
Cijena bi mogla biti malo niža

SPECIFIKACIJE:
Stereo zvučnici; Ukupna izlazna snaga (RMS): 12W; PC i AUX portovi, 3,5mm izlaz za slušalice; Bluetooth 4.1, Dimenzije: 160 x 160 x 83.4 mm; masa 1.72 kg.