Skype, Viber i drugi kanali za komunikaciju putem Internet servisa često zahtjevaju korištenje slušalica i mikrofona, pa je nabavka nekog headseta neizbježna stvar. Logitech u ponudi ima niz modela, a evo šta nudi onaj koji nosi oznaku H390.

****

Logitech H390 Headset je, rekli bismo, vrlo klasičan komad računarske periferije. Potpuno crne boje, izrađen je u kombinaciji plastike i dijelova presvućenih umjetnom kožom. To se prvenstveno odnosi na gornji dio spužvaste obloge nosača slušalica koji se naslanja na glavu, te školjki zvučnika. Sve to doprinosi udobnijem nalijeganju na glavu, tako da je headset ugodan za nošenje i duži vremenski period. Pored toga, školjke zvučnika su pokretne pa je ergonomija prilagodljivija različitim oblicima i veličinama glava, što olakšava i promjena njihove veličine izvlačenjem gornjeg dijela.

Pokretni mikrofon nije moguće savijati, tako da ga je moguće samo podesiti po visini, ili ako vam nije potreban skloniti ga tako da prati formu nosača slušalica.

U ovom slučaju riječ je o Plug n Play USB headsetu, te je za njegov rad dovoljno da imate samo jedan slobodan USB slot. Čak vam ni driveri za Windowse nisu potrebni.

1/1

Na kablu dugom preko dva metra nalaze se i kontrole glasnoće, te prekidač kojim se uključuje ili isključuje mikrofon.

Kvalitet zvuka za jedan ovakav headset je odličan. Odlikuje ga vrlo izbalansirana zvučna slika, sa veoma dobrom reprodukcijom niskih tonova ili basova za ovu dimenziju zvučnika, a neće mu nedostajati ni glasnoće. Ugrađeni mikrofon integriše i tehnologiju uklanjanja pozadinske buke, pa su reakcije sagovornika u našim video razgovorima iznenađujuće, kao da smo razgovarali u potpuno tihim okruženjima. Jedini nedostatak možete biti slabija izolacija unutrašnjih zvukova, pa u slučaju velike glasnoće vaša okolina neće biti oduševljena.

Sve u s vemu, želite li jednostavan i pouzdan headset za vaše konferencijske razgovore i povremeno slušanje muzike ili igranje, Logitech H390 je headset vrijedan pažnje.

Cijena: 103,90 KM

Asbis, Sarajevo www.asbis.ba

PLUS
zvuk, mikrofon integriše tehnologiju uklanjanja pozadinske buke, dužina kabla

MINUS
slabija izolacija unutrašnje buke

SPECIFIKACIJE:
USB konektor za slušalice i mikrofon; Dužina kabla: 2,3m; Osjetljivost: 94 dB; Frekvencija: 20HZ-20KHZ; Impedansa: 32 Ohma; Težina: 197g.