Postoje miševi sa toliko tipki i dodataka da ćete se u istim izgubiti i prije nego sam miš uopšte priključite na PC. Ali, isto tako postoje i miševi koji nude osnovne funkcije i pri tome izgledaju odlično, te vas ne zamaraju sa nepotrebnim sitnicama, što je pristup za koji se Lenovo odlučio prilikom dizajniranja svog Legion M200 miša za igrače.

****

Glavna karakteristika Lenovo Legion M200 miša je svakako njegovo RGB osvjetljenje u čak 7 boja, koje će se konstantno mijenjati na mišu, svijetleći ispod futurističkih šara kojim su ukrašene njegova kompletna gornja strana, ali i bokovi.

Boje će se tako mijenjati iz svijetlo plave u ljubičastu, a potom u crvenu, zelenu, plavu, žutu i tako u krug, a osim što će svijetliti ispod šara na tipkama i bokovima, vidjećete ih i ispod elegantnog Legion logoa smještenog na naslonu za dlan.

No, čak i ako zanemarimo spomenuto RGB osvjetljenje, Legion M200 je zaista odličan miš sa simetričnim dizajnom, zbog kojeg će odgovarati kako dešnjacima, tako i ljevacima - iako bi ljevacima mogla zasmetati pozicija dodatnih Back i Forward tipki, koje su locirane sa lijeve strane miša.

1/1

Pored njih, M200 nudi još tek jednu dodatnu tipku, smještenu ispod točkića, sa kojom ćete mijenjati aktivnu DPI rezoluciju. A kada smo već kod DPI rezolucije, vrijedi istaći kako će maksimalna osjetljivost miša iznositi 2.400 DPI, što će prosječnim igračima biti i više nego dovoljno.

I to je u biti sve što vam možemo reći o Lenovo  Legion mišu, tako da nam ne preostaje ništa drugo nego da Lenovo pohvalimo na odluci da nam ponudi minimalistički dizajniran komad hardvera koji možda i ne nudi previše dodataka, ali izgleda odlično i u ruci leži još bolje.

I pri tome svoj posao obavlja na vrhunski način - bilo da ga koristite za standardne uredske poslove, bilo da vam pravi društvo do duboko u noć na Rainbow Six serverima.

Cijena: 79,90 KM

Asbis, Sarajevo www.asbis.ba

PLUS
jednostavnost, dizajn, simetričan, bez nepotrebnih dodataka;

MINUS
ništa posebno;

SPECIFIKACIJE:
5 tipki Optički senzor maksimalne rezolucije 2.400 DPI Podešavanje DPI osjetljivosti USB konekcija 7 boja