Slušalice su česta prateća oprema naših telefona ili tableta. Ne testiramo ih tako često. Posebno ne one koje imaju bežičnu komunikaciju sa uređajem, a i potpuno su drugačije od onoga što možemo vidjeti svakodnevno. Predstavljmo vam Samsung u Flex slušalice.

****

Samsung U Flex slušalice će vam odmah na prvi pogled staviti do znanja da se bar po pitanju dizajna žele isticati od drugih. Odmah na početku treba reći da se radi o bežičnim slušalicama koje koriste Bluetooth tehnologiju za povezivanje sa uređajem za reprodukciju, a najčešće će to biti vaš telefon. Obzirom da takve slušalice posjeduju više dugamdi i kontrolnu jedinicu, te uz neizostavno petljanje kablom, kreiran je dizajn za nošenje slušalica u stilu ogrlice. Upravo takav dizajn imaju i Samsungove U Flex slušalice.

Krasi ih silikonski nosač ili okovratnik, na čijim krajevima se sa jedne strane nalazi baterija sa dugmetom za pozivanje neke od funkcija na telefonu, dok su na drugoj strani raspoređene sve ostale kontrole i micro USB port za punjenje baterije. Iz njih izlaze kratki kablovi koji vode do slušalica, a koje svojim nakošenim dizajnom vrlo ugodno pristaju ušnim šupljinama. Pored toga, u kutiji, pored kabla za punenje, dolaze i različite veličine silikonskih čepića, koji će omogućiti da bolje prilagodite nalijeganje slušalica  u vašim ušima. Na kraju, slušalice su magnetne, pa kada ih ne koristite, jednostavno se sastave, čime je smanjena mogućnost upetljavanja i iritantnog ljuljanja.

1/1

Flex u nazivu nije slučajno, jer je nosač vodootporan i savitljiv, pa ih je jednostavno spakovati na manje dimenzije i pospremiti u neki džep. Sve djeluje vrlo kvalitetno i pouzdano, pa nije bilo bojazni oko rukovanja.

Slušalice su izuzetne lagane i poslije nekoliko minuta navikavanja, postaju gotovo nenamteljive. Čak i prilikom dinamičnijih kretanja poput trčanja, nismo primjetili neke nedostatke.

Nakon uparivanja, kontrole na desnoj strani vrlo su jasno i logično raspoređene, dok Active Key sa lijeve strane omogućava pozivanje neke od funkcija Android telefona poput glasovnih komandi, Samsungove S Health fitnes aplikacije, pokretanje timera ili neča drugog što se može definisati kroz njihovu Samsung Level aplikaciju. Naravno, pozivanje i odgovaranje na pozive i razgovaranje, ne moramo ni spominjati.

Kvalitet zvuka je odličan. Za slušalice koje idu u uši, zvučna slika je vrlo izbalnasirana, sa kvalitetnom reprodukcijom niskih tonova i basova, te odličnim odnosom srednjih i visokih tonova. Glasnoće neće nedostajati, dobro izoluju vanjsku buku, a i uz eventualno korištenje i nekog softverskog ekvilajzera, zadovoljiti će i sve zahtjevnije korisnike.

Na kraju, spomenimo i to da je na baterija našem testu konstantne audio reprodukcije izdržala 8 sati i 10 minuta, a za punjenje joj bilo ptrebno oko sat i pol.

Sve u svemu, razmišljate li o nabavci kvalitetnijih bežičnih slušalica, od ovoga ne morate dalje ići, a jedino što trebate isprobati, je njihov način nošenja.

Cijena: 119,00 KM

Asbis, Sarajevo www.asbis.ba

PLUS
Dizajn, zvuk, bežično povezivanje, trajanje baterije

MINUS
Nekome se možda neće svidjeti način nošenja

SPECIFIKACIJE:
3,5 mm konektor; micro USB; Bluetooth 4.2; Baterija do 10h; Težina: 51g.