Vjerovatno najomrženija činjenica vezana za zvučnike i zvučne sisteme sa više komponenti je petljanje sa kablovima. Iako su uglavnom neizbježni za povezivanje između sebe, ponekad se bar sa izvorom zvuka mogu povezati bezično. Takvi su recimo i Logitech Z337 zvučnici.

****

Pod oznakom Logitech Z337, dolazi 2.1 sistem zvučnika, što znači da se sastoje od dva satelita i subwoofera. Ovakav sistem je po našem mišljenu sasvim dovoljan za veliku većinu kućnih korisnika, a poznavajući Logitech i uzimajući u obzir srednji cjenovni rang kojem ovaj model pripada, dobili smo ono što smo i očekivali.

Dizajnerski bez mane, u kombinaciji tamno sive i crne boje, lako će se uklopiti u večinu današnjih kućnih ili poslovnih okruženja. Sateliti su blago nageti u odnosu na podlogu, što je slučaj i sa daljinskim kontrolerom, koji je kablom povezan sa subwooferom.

Subwoofer snage 40 watii centralni je dio sistem, obzirom da se svi kablovi priključuju na njega. Sa njegove stražnje strane, bojama je sve jednostavno naznačeno. Pored prikkljčaka za satelite, tu su još dva ulaza ili načina povezivanja sa izvorom zvuka.

1/1

Jedan u obliku 3,5 milimetarskog priključka, a drugi u vidu chinch konektora. Postoji i treći ulaz, ali je on izveden na daljinskom upravljaču koji sadrži i izlaz za slušalice, što je uvijek korisno. Ovdje dolazimo i do onoga što smo spomenuli u uvodu, a to je mogućnost povezivanja ovog sistema Bluetooth konekcijom, tako da reprodukcija zvuka sa telefona, tableta ili laptopa, nikad nije bila jednostavnija.

Kvalitet zvuka je odličan sa veoma dobro izbalansiranim odnosom između niskih, srednjih i visokih tonova. Glasnoće za kućne uslove vam neće faliti, a dobro je što se i snažni bas može posebno kontrolisati pomoću potenciometra sa njegove stražnje strane.

Cijena jeste nešto viša, ali treba li vam jednostavan, pouzdan i odličan zvučni sistem sa kojim ćete uživati kako u multimediji, tako i u igrama, Logitech Z337 vas sigurno neće razočarati.

Cijena: 199,00 KM

Asbis, Sarajevo http://www.asbis.ba

PLUS
Bluetooth povezivanje, dobar i glasan zvuk

MINUS
Daljinski upravljač ima fiksiran kabl

SPECIFIKACIJE:
2.1 sistem zvučnika; Totalna izlazna snaga (RMS): 40W; Subwoofer: 24W; Sateliti: 2 x 8W; Bluetooth povezivanje; 3,5 mm ulaz; RCA (Chinch) ulaz; Izlaz za slušalice.