Ukoliko se ubrajate u korisnike na budžetu, hardver sa potpisom kompanije Canyon vam je vjerovatno dobro poznat. A ukoliko Canyon pratite već neko vrijeme, velike su šanse da ste primjetili kako su njihovi uređaji iz godine u godinu sve kvalitetniji. I tu na scenu stupa njihov najnoviji miš za igrače.

***

Novi Canyon gaming miš - pune oznake Hazard CND-SGM6N - predstavlja još jedan cijenom povoljan i, sa aspekta kvalitete, sasvim solidan komad hardvera.

Izgledom, Hazard podsjeća na puno skuplju konkurenciju, poput recimo Mad Catzovih modularnih Rat miševa, iako zapravo ne nudi toliko opcija prilagođavanja korisnikovoj ruci. No, Canyon je u svog novog glodara ipak uspio sakriti nekoliko neočekivanih elemenata, poput četiri minijaturna tega od po 5 grama, sa kojima težinu miša možete detaljno prilagoditi vlastitom ukusu.

Sa druge strane, moramo primjetiti kako je tegove nešto teže izvaditi iz njihovih slotova nego smo to očekivali, što je detalj na koji bi Canyon svakako trebao obratiti pažnju prilikom dizajniranja svojih budućih miševa.

1/1

Pored tegova, Hazard nudi i četiri dodatne tipke sa lijeve strane, gdje ćete im lako pristupiti palcem u svakom trenutku. Naravno, dvije od navedenih će vam po defaultu služiti za Back i Forward komande u web browseru, dok će preostale dvije služiti za prikaz desktopa, odnosno kao kratica za dupli klik.

Osim njih, na mišu ćete pronaći i dvije tipke za izmjenu aktivne DPI rezolucije, koju uz korištenje Canyon drajvera možete detaljno podesiti, sa tim da će defaultni modovi varirati od 800 do 6.400 DPI.

Ipak, ono što nas se najviše dojmilo kod novog Canyon miša je njegov ergonomski dizajn, zahvaljujući kojem miš u ruci leži odlično, dok je izbor gumirane plastike kojom je prekriven također pun pogodak, obzirom da miš čini udobnim za korištenje i na duže staze.

Još kada svemu tome dodate i cijenu od svega 25 KM, dobićete miš koji vam za izuzetno malo novca nudi više od očekivanog.

Cijena: 24 KM

Asbis, Sarajevo http://www.asbis.ba

PLUS
ergonomski dizajn, tegovi za prilagođavanje težine;

MINUS
tegove je teško izvaditi iz njihovih slotova;

SPECIFIKACIJE:
9 programibilnih tipki
Optički senzor maksimalne rezolucije 6.400 DPI
USB konekcija
4x teg težine 5 grama
Integrisana memorija za snimanje postavki