Kompanija Canyon i njihova kompjuterska periferija odavno su nam već poznati. Ovaj put smo na testu imali slušalice za igrače, veoma povoljne cijene.

****

CANYON Gaming headset oznake CND-SGHS5, iako prilično velikih dimenzija, uspio je zadržati prihvatljivu težinu za nošenje i na duže staze. Za ovo je sigurno zaslužena i veoma dobra udobnost, sa velikim i dubokim školjkama koje se ugodno naslanjaju na glavu i pokrivaju cijele uši. Izolacije vanjske buke bi mogla biti bolja, ali je zato izolacije unutrašnje puno bolje regulisana, pa nećete imati probelma sa onima oko vas.

Crno-naranđasta kombinacija boja dobro naglašava njihovu namjenu, a kvalitet materijala i završna obrada su na visokom nivou.

Na izvor zvuka se spajaju klasičnim 3,5 milimetarskim konektorom, dok priloženi USB konektor služi tek za napajanje led osvjetljenja na školjkama. Na slušalicama postoji kontrola jačine zvuka, i on/off prekidači za LED osvjetljenje, a mikrofon nije moguće odvojiti od slušalica.

Bez imalo pretjerivanja, zvučna slika ovog headseta jedna je od najboljih koju smo isprobali u ovom cjenovnom rangu. Vrlo ujednačena glasnoća, bez prenaglašenih basova ili više izraženih srednjih i visokih tonova, definitivno iznenađuje. Iako je headset prema proizvođaču namijenjen za igranje, teško ga je preporučiti samo za to. Odličan kvalitet zvuka itekako će poboljšati iskustvo uživanja i u multimediji, pa zaslužuje sve preporuke.

1/1

 

Cijena: 33,90 KM

Asbis, Sarajevo http://www.asbis.ba

PLUS
cijena, ujednačen zvuk bez dominacije basa

MINUS
mikrofon nije moguće odvojiti od slušalica

SPECIFIKACIJE:
3,5 mm konektor za slušalice i mikrofon; USB osvjetljenje školjki; Dužina kabla: 2m; Osjetljivost: 100 dB; Frekvencija: 20HZ-20KHZ; Impedansa: 32 Ohma; Mikrofon: -32 dB; Težina: 430g.