HyperX Cloud Stinger oduševljava već na prvi pogled - prije svega, izgleda i više nego dobro za jedan komad igraćeg hardvera i sigurno vam neće kvariti dojam svojim agresivnim linijama i nepotrebnim dizajnerskim ekstravagancijama.

Utisak neće biti ništa slabiji ni kada headset stavite na glavu, obzirom da su školjke njegovih slušalica, inače prekrivene vještačkom kožom, savršeno udobne i odličan izolator vanjske buke.

Udobnosti headseta doprinosi i njegova težina od svega 300 grama, zbog čega ga nije problem koristiti ni u višesatnim igraćim sesijama - što nama nije bilo nimalo mrsko testirati igrajući Rainbow Six Siege cijelu noć.

A kada smo već kod igara, vrijedi istaći kako je kvalitet zvuka koji Cloud Stinger nudi na vrhunskom nivou, bilo da osluškujete odakle vam se pokušava prišunjati protivnik u spomenutom Rainbow Sixu, bilo da se želite opustiti igrajući Surviving Mars i gradeći vlastitu koloniju na Crvenoj planeti.

1/1

Što se tiče mikrofona, HyperX ni tu nije razočarao - suigrači iz Rainbow Sixa su potvrdili da je nam je glas bio kristalno čist, dok ćemo mi dodati kako je sam mikrofon smješten na lijevoj slušalici (gdje ga aktivirate jednostavnim spuštanjem u poziciju), dok ćete na desnoj pronaći slider za kontrolu glasnoće zvuka. Pored toga, uz headset ćete dobiti i dodatni produžni kabl sa adapterom sa kojim ćete njegov standardni 3,5-milimetarski priključak - inače kompatibilan i sa aktuelnim PlayStation i Xbox konzolama - moći priključiti na roze i zelene 3,5-milimetarske konektore na svom PC-u, što je za svaku pohvalu, jer će vas poštediti dodatne kupovine.

Naravno, osim za igranje, novi HyperX headset vam može poslužiti i za multimediju. Njegova vrlo ujednačena zvučna slika, u kojoj nismo osjetili prenaglašene basove niti više izražene srednje ili visoke tonove, definitivno će iznenaditi i one zahtjevnije korisnike.

Na kraju, ne preostaje nam ništa drugo nego da Cloud Stinger preporučimo svima koji su u potrazi za kvalitetnim i udobnim headsetom, koji nudi i više nego solidan zvuk i uz to je kompatibilan ne samo sa PC-em, nego i sa PlayStationom 4, ali i drugim konzolama.

 

Cijena: 139,00 KM

Avtera BH; www.avtera.ba

PLUS
solidan kvalitet zvuka, odličan kvalitet izrade, dodatni dual 3,5mm adapter za PC;

MINUS
ništa vrijedno spomena;

SPECIFIKACIJE:
50mm stereo zvučnici
Frequency response: 18 - 23.000 Hz
3,5 mm konektor
Dual 3,5 mm adapter za PC