Nakon što smo nedavno predstavili Epsonove prenosne poslovne uređaje, projektor i skener, koji jednostavno mogu pronaći mjesto u nekom ruksaku, na red je došao i još jedan uređaj koji im se lako može pridružiti. Epson WorkForce WF-100W je prenosni štampač za sve one kojima treba nešto ozbiljniji otisak na papiru, dok su u pokretu.

***

Kao što smo već rekli u uvodu, Epson WorkForce WF-100W je mali i prenosni inkjet štampač koji koristi njihovu Micro Piezo tehnologiju. U ovom slučaju to znači jedan crni i jedan tri-kolorni kertridž, koji dolaze zajedno sa štampačem. Zbog jednostavnije prenosivosti, dizajneri su uspjeli uštediti na svemu, pa je ovo ujedno jedan od najmanjih i najlakših štampača među konkurencijom, sa težinom od svega 1,5 kg i dimenzijama malo većim od na primjer neke kutije keksa.

Kvalitet izrade je veoma dobar, a podizanje poklopca pretvara isti u držač za do 20 listova papira A4 formata, te otkriva pristup ostalim kontrolama i tintama.

Mali kolorni ekran i kursorske tipke dobro obavljaju svoj posao, osim u slučaju kada morate unijeti šifru za povezivanje na neku lokalnu bežičnu mrežu, za šta vam je potrebno malo više kliktanja i strpljenja. Pored toga dostupna je klasično povezivanje na računar putem USB kabla, a svakako ono što je važno u slučaju mobilnosti, mogućnost direktnog Wi-Fi povezivanja na štampač sa do četiri različita mobilna uređaja. Najbitnije je da sve radi bez ikakvih problema, pa štampanje sa telefona ili tableta, daleko od ureda ili kuće, nikad nije bilo jednostavnije.

1/1

Štampač se može napajati standardno putem strujnog adaptera, ali i putem ugrađene punjive Li-ion baterije. Normalno, ona se može puniti preko adaptera, ali isto tako i putem USB priključka kada je štampač ugašen ili u sleep modu, što je svakako velika prednost kada je u pitanju prenosivost.

Što se tiče brzine štampe, 7 strana crno-bijelog teksta i oko 2,5 stranice teksta i grafike u boji po minuti, sasvim je dobar rezultat, ali računajte i na u pola manju brzinu sa štampom na bateriju.

Kvalitet štampe za ovaj tip štampača je odličan, dok se u poređenju sa velikim InkJet modelima kreće oko nekog prosjeka. Čak i otisak fotografija izgleda veoma dobro, iako to nije prvenstvena namjena ovog štampača.

Specifikacija govori da će kertridži omogućiti štampu 250 crobijelih i 200 stranica u boji, što je sasvim dovoljno za kompaktni inkjet za poslovne ljude u pokretu.

Imate li potrebu za jednostavnim štampanjem u pokretu uz lako prilagođavanje današnjem mobilnom i bežičnom radnom okruženju, razmislite o Epson WorkForce WF-100W uređaju.

Cijena: 561,60 KM

Avtera BH, www.avtera.ba

PLUS
Kompaktnost, kvalitet štampe za ove dimenzije, rad na bateriju

MINUS
Malo komplikovano unošenje Wi-Fi šifre

SPECIFIKACIJE:
Piezo inkjet tehnologija štampanja; Rezolucija štampanja: 5.760 x 1.440 dpi; Formati papira: A4, A5, A6, B5, Letter, 9 x 13 cm, 10 x 15 cm, Legal; Ulazna ladica za papir: 20 listova; 3.7cm LCD ekran; USB, WiFi, Wi-Fi Direct; Dimenzije 61 x 309 x 154mm; Masa 1.5kg