Iako ime Inspiron povezujemo prije svega sa laptopima, Dell u svojoj ponudi ima i druge tipove uređaja koji nose isto ime - uključujući i all-in-one računare poput Inspiron 3464 modela, kojeg smo nedavno imali priliku testirati.

***

Sa svojim neupadljivim crnim dizajnom i blago zaobljenim ivicama, Inspiron 3464 je prilično ugodan za oči i odlično će uklopiti u kućno - a još i bolje u kakvo uredsko okruženje.

Očekivano, utisci neće biti ništa slabiji ni nakon što ga smjestite na radni stol i uključite, obzirom da je kvalitet slike na njegovom 23,8-inčnom Full HD ekranu i više nego zadovoljavajući.

Ovdje također vrijedi napomenuti i to kako je u pitanju ekran osjetljiv na dodir, što bi se moglo pokazati jako korisno u određenim situacijama, poput recimo brzinskog bacanja pogleda na recepte dok ste zauzeti pripremanjem nedjeljnog ručka.

1/1

Srce uređaja čini Intelov i5-7200U procesor frekvencije 2,70 GHz, koji je uparen sa 8 GB DDR4 radne memorije i Intelovom integrisanom HD 620 grafikom, što bi vam trebalo biti sasvim dovoljno za klasične uredske poslove i kućnu upotrebu, ali i za povremenu obradu slika ili recimo za ubijanje vremena vikendom cjelodnevnim gledanjem filmova i serija na Netflixu.

Osim toga, na listi specifikacija ćete pronaći još i hard disk kapaciteta 1 TB, Windows 10 Pro operativni sistem, kao i DVD multi-drive, smješten sa desne strane ekrana.

Od portova, tu su dva USB 2.0, te po jedan HDMI i Ethernet port sa stražnje strane uređaja, odnosno dva USB 3.0 i jedan 3,5-milimetarski audio priključak sa lijeve strane, gdje im društvo pravi čitač SD memorijskih kartica.

Na kraju, red bi bio dotaći se i tastature i miša koji stižu u paketu sa novim Inspironom - naime, u pitanju je Dellov KM636 set sa bežičnom tastaturom u island izvedbi i prilično udobnim mišem, koji se sa svojim minimalističkim crnim dizajnom odlično slažu sa izgledom samog računara, a koje možete kupiti i odvojeno od njega, ukoliko to želite.

No, da ne dužimo - ako ste u skorije vrijeme planirali kupiti novi, ili čak svoj prvi all-in-one PC, Inspiron 3464 itekako zaslužuje vašu pažnju. I to pogotovo ako ste u potrazi za all-in-one uređajem koji nudi touchscreen i koji vam pri tome neće zatrpati radni stol nepotrebnim kablovima.

Cijena: 2.380,00 KM

Asbis, Sarajevo; www.asbis.ba

PLUS
Dizajn, touchscreen, bežična tastatura i miš

MINUS
Ništa značajno

SPECIFIKACIJE:
23,8-inčni touchscreen Full HD rezolucije; Intel i5-7200U CPU @ 2,70 GHz; 8 GB DDR4 RAM; Intel HD Graphics 620 GPU; 5400 RPM HDD kapaciteta 1 TB; Windows 10 Pro 64-bit; Dell KM636 bežična tastatura i miš