Svaki ozbiljan desktop korisnik na svom radnom stolu uvijek priželjkuje najboljeg glodara za dlan njegove ruke. MX Master serija Logitech miševa već je dobro poznata među profesionalnim korisnicima, a ako već niste upoznati sa ovim miševima, pogledajte kako to izgleda jedan skoro pa savršen miš.

***

Logitech MX Maste 2S miš je nasljednik MX Master prethodnika, a riječ je o multifukcionalnom bežičnom optičkom mišu.

Po pitanju dizajna, ovo je jedan od najbolje ergonomski izvedenih miševa, gdje dlan i prsti prirodno prate pad prema naprijed, dok palac naliježe na blago iskošeni i izbačeni dio sa lijeve strane. Kvalitet plastike i izrada su na vrhunskom nivou, što uključuje i reljefni dio ispod palca, pa sve do prekidača i scroll točkića.

Za one kojima se ne sviđa svijetlo siva boja, tu su još i modeli u tamno plavoj i tamno sivoj izvedbi.

Pored boja, 2S model dolazi sa novim optičkim Darkfield senzorom maksimalne osetljivosti od 4.000 dpi, čiji se nivo osjetljivosti može softerski mijenjati u koracima po 50 dpi, što nudi mnogo veću preciznost podešavanja.

Međutim, nešto što Logitech možda i više potencira od novog senzora, to je rad na bilo kojoj podlozi koju možete staviti ispod njega, pa čak i na staklu. I zaista, u praksi, bez ikakvih problema sa preciznošću, miš funcioniše bukvalno na svemu.

1/1

Za spajanje na kompjutere možete koristiti Bluetooth ili priloženi Logitech Pico Unifying USB prijemnik koji komunicira sa mišem putem 2,4 GHz bežične konekcije. Miš posjeduje i tri profila za bežične konekcije, koji se biraju tipkom sa donje strane miša. Tako možete upravljati sa tri uređaja koji su u neposrednoj blizini, bez stalnog Bluetooth uparivanja. Uz miša se isporučuje i microUSB kabl, ali on ne služi za žičanu konekciju već za punjenje baterije miša, koja po specifikaciji proizvođača na jednom punjenju može raditi oko dva mjeseca.

Ipak, ako vam i ovo nije dovoljno, novost koju uvodi 2S model dolazi u obliku nove Flow funcije u Logitech Optisons softveru. Flow omogućava da se miš poveže simultano sa do tri računara u vašem okruženju, ali umjesto prebaivanja  tipkom sa donje strane miša, pomak s jednog na drugi je kao kada imamo dva monitora spojena na jednom računaru. I sve radi bez ikakvih problema, pa čak i razmjena podataka u copy/paste stilu, bez ikakvih ograničenja na tipove fajlova.

Tu je svakako i mogućnost dodatnog podešavanja miša i njehovih tipki, poput bočnog točkića koji može poslužiti za horizontalno pomijeranje i još mnogo toga.

Sve u svemu, ovo je definitivno jedan od najboljih desktop miševa koji smo isprobali, a koji ne spadaju u gejmerski segment. Cijena je jedini veći problem, pa ako ste profesionalac i želite savršenog miša, to je to.

Cijena: 269,00 KM

Asbis, Sarajevo http://www.asbis.ba

PLUS
načini povezivanja, senzor od 4.000 dpi, uparivanje sa tri uređaja, Flow funkcija i simultani rad do tri računara istovremeno, ergonomija

MINUS
cijena, nije za korisnike sa nešto manjim rukama

SPECIFIKACIJE:
Wireless: Logitech Pico Unifyingreceiver, 2,4 GHz, USB; Bluetooth 4; microUSB (punjenje baterije); Darkfield Laser sensor, 200-4000 dpi; 7 tipki; horizontalni i vertikalni scroll; Haptic i glidescroll;