Za razliku od spomenutog M600 miša, Lenovo Y Gaming već na prvi pogled izgleda kao komad gaming hardvera i sa svojim oštrim ivicama i čudnim, skoro skoro-pa-trapezoidnim oblikom, se neće svidjeti svakome.

No, ako zanemarimo dizajn - i našu standardnu primjedbu na mali Enter - Lenovo Y Gaming tastatura se pokazala kao zaista odličan komad računarske periferije.

Prije svega, moramo pohvaliti kvalitet njenih mehaničkih tipki sa ugodno dubokim hodom, kao i njihov raspored, obzirom da su dodatne G tipke bile dovoljno udaljene od ostatka tastature, tako da smo mogli bez gledanja pritisnuti lijevi Ctrl kako bi aktivirali neku od osnovnih kratica u Windowsima, ili kako bi npr. zalegli u Rainbow Sixu.

1/1

Osim toga, svidjela nam se i tipka Space, koja je ukrašena posebnom teksturom nalik na zmijsku kožu, a igračima koji PC drže podalje od sebe će sigurno koristiti dodatni USB slot, kao i priključci za slušalice i mikrofon, koji su smješteni sa desne strane tastature.

Također, vrijedi istaći kako Lenovo Y Gaming nudi i prilično jako pozadinsko osvjetljenje za svoje tipke, koje možete isključiti, ali mu i podesiti jačinu - sa tim da na raspolaganju imate jednu tipku za podešavanje osvjetljenja na WASD i kursorskim i jednu za osvjetljenje na svim ostalim tipkama.

Na kraju, tu su i dva seta od po sedam dodatnih tipki smještenih na gornjoj ivici tastature - sa lijeve strane ćete pronaći one za podešavanje pozadinskog osvjetljenja i za snimanje, odnosno aktiviranje Macro komandi, dok su na desnoj smještene standardne multimedijalne tipke.

Nego, da ne dužimo - ukoliko vam njen izgled ne predstavlja problem, a spremni ste za nju izdvojiti i solidnu svotu koju Lenovo traži, možete biti sigurni da vas njihova Y Gaming mehanička tastatura neće razočarati.

Cijena: 349,00 KM

Asbis, Sarajevo www.asbis.ba

PLUS
Mogućnosti, prostrana, ugodne tipke, pozadinsko osvjetljenje, dodaci

MINUS
Cijena

SPECIFIKACIJE:
USB, Anti-ghosting, 18 funkcija na 6 progamibilnih tipki po 3 macroa, USB 2.0, 3.5 mm mic-in, 3.5 mm audio, odvojivi naslonjač za dlanove, pozadisnko osvjetljenje sa 5 nivoa, 530.8 x 28 x 230.8 mm