Kompanija Canyon dobro nam je poznata po svojim brojnim tehnološkim sitnicama i kompjuterskoj periferiji. Vjerovatno najrasprostranjeni dio kompjuterske periferije je tastatura, pa iz njihove ponude evo jednog modela koji ima nekoliko zanimljivih osobina. Pogledajte o čemu se radi.

Canyon iza pomalo neinventivnog naziva CNS-HKB6 nudi multimedijalnu tastaturu niskog ili ultra-slim profila. Za sve koje vole takav tip tastatura, visina bez izvučenih nogica za naginjanje iznosi svega 9,5 mm.

Pored niskog profila, tu je još integrisani oslonac za dlanove koji doprinosi još boljoj udobnosti, te soft touch gumirani sloj čime su presvučeni cijela površina tastature,uključujući i tipke, što ne izgleda loše u dizajnerskom pogledu. Pozadinsko osvjetljenje tipki u ovom cjenovnom rangu nije baš uobičajena pojava, a njegovo plavičasto svjetlo prilično je jakogintenziteta. Nema više nivoa, pa se može samo potpuno isključiti.

1/1

Spomenimo još USB priključak na računar, te niz multimedijalnih tipki, smještenih dijelom posebno, dijelom među funkcijske tipke koje se pokreću uz Fn taster.

Dizajn je minimalistički. Pristuno je 112 tipki sa tankom crnom trakom ispod njih koja integriše signalne diode za Caps Lock , Num Lock i Scroll Lock funkcije. Obzirom da je u pitanju tastatura niskog profila, tasteri su plitki, ali imaju dovoljno dubok hod. Ugođaj korištenja najviše priliči radu na nekoj laptopskoj tastaturi, pa svi koji su više navikli na laptope, ovdje su u prednosti.  Zgodan dodatak su i označeni tasteri sa našim specijalnim karakterima. Većih zamjerki nemamo, osim kada vidimo smanjenu Enter tipku, što na tastaturama pune veličine, jednostavno ne možemo prihvatiti.

Sve u svemu riječ je o tastaturi kojoj su najveća prednost pozadinsko osvjetljenje tipki i tanak profil, a uz to i vrlo prihvatljiva cijena. Tražite li takvo nešto, razmislite o ovom modelu.

Cijena: 33,89 KM

Asbis, Sarajevo www.asbis.ba

PLUS
pozadinsko osvjetljenje, ugrađen naslon za dlanove, gumirana, cijena

MINUS
Enter malih dimenzija

SPECIFIKACIJE:
USB povezivanje, plavo pozadinsko osvjetljenje tipki, "soft touch" gumirana obloga, ugrađen naslon za dlanove, niski profil, 112 tipi, izdvojene multimedijalne tipke, Dimenzije: 431 x 178 x 11,5 mm.