Philips TV sa oznakom 55PUS7502 pripadnik je njihove serije 7000, te se radi o jednom od top modela njihovih LCD TV uređaja. Konkretno, ovaj model odlikuju UHD ili 4K rezolucija, Android operativni sistem, integrisani soundbar sa subwooferom, te specifičnost vezana za Philips televizore – trostrana Ambilight tehnologija. Naravno, tu je i obilje drugih mogućnosti, kako i dolikuje jednom UHD televizoru.

Ovo je model sa prostranom 55-inčnom dijagonalom ekrana. Krasi ga ultra tanki okvir i kromirano postolje, tako da će se jednostavno uklopiti u bilo koje okruženje.

Instalacija je jednostavna, posebno za one koji i privatno koriste neki Android uređaj. Iako se značajno razlikuje od onoga na mobilnim uređajima, Android na TV-u je izuzetno dobra i zanimljiva stvar. Ovdje su u prednosti sigurno iskusniji i tehnicki napredniji korisnici, zbog obilja servisa koje podržava Android, ali i brojnih drugih aplikacija prilagođenih radu na televiziji. Svima prvo na pamet padaju igre, koje rade bez problema, čak i uz priključivanje gamepada putem USB porta, ali spomenimo svakako i Netflix koji sada radi i kod nas, te recimo Kodi, koji uz priključivanje nekog eksternog diska ovaj TV lako pretvaru u Media Center uređaj.

UHD ili 4K rezolucija duplo je veća od Full HD-a, pa je osim streaming servisa, jako teško doći do sadržaja ove rezolucije. No utisak gledanja 4K sadržaja je nevjerovatan, zbog ogromnog broja količine detalja na slici, pa je najidealnije ovaj TV spojiti na kompjuter, te uživati u blagodetima ultra visoke rezolucije.

1/1

Prikaz slike je odličan, posebno jer je ovo model koji integriše njihov novi P5 Perfect Picture Engine, koji donosi znatno bolje rezultate u u obradi signala, oštrini, boji i kontrastu, kao i upscaling tehnologiji koja filterima i interpolacijom prilagođava sliku manje rezolucije visokoj UHD rezoluciji. Naravno, dostupni su brojni modovi podešavanja slike, pa se ona značajno može prilagoditi vlastitim ukusima. Možda ćete na početku morati podesiti poneku opciju vezanu za kontrast i prikaz boja, jer je većina default opcija na maksimalnim vrijednostima, ali kada pronađete vrijednosti koje vam odgovaraju slika je jednostavno odlična.

Od značajnijih specifikacija spomenimo još 16GB interne memorije, 4 HDMI priključka, 2 USB porta, te Ethernet port i Wi-Fi "ac" standarda.

Kao i svaki Philipsov TV više kategorije, i ovde postoji trostrano Ambilight pozadinsko osvjetljenje koji dodaje dubinu slici i virtuelno širi sliku na zid iza TV-a. Ova specifičnost vezana za Philips televizore značajno doprinosi dinamici slike, posebno kada TV gledate u tamnoj prostoriji.

Ugrađeni soundbar sa subwooferom pokazao se kao veoma dobar “za TV zvučnike”. Uz glasan i čist zvuk, te i solidno reprodukovanje niskih tonova, za manje zahtjevne korisnike ovaj izvor zvuka će biti sasvim dovoljan.

Moramo spomenuti i odlični daljinski upravljač koji pored standardnih tipki posjeduje i punu tastaturu sa donje strane. Ovo je posebno zgodno prilikom korištenja Smart mogućnosti, jer je ukucavanje web i e-mail adresa vrlo jednostavno, što je veliki problem televizora koji nemaju ovakve daljinske.

Na kraju nije problem zaključiti. Ovo je model koji ima sve što je potrebno jednom modernom televizoru. Velika dijagonala, zabavni Android OS i 4K rezolucija koja je ulaganje u budućnost, pa ako se želite počastiti novim TV-om.

Cijena: 2.999,00 KM

Prodajna Philips mreža: Comtrade, Asbis, FIS

PLUS
Android, 4K, kvalitet slike, dijagonala ekrana, tanki dizajn;

MINUS
ništa posebno

SPECIFIKACIJE:
55 inča, 140 cm; 4K (UHD), Osvjetljenje: 400 cd/m²; Android 6.0; CPU Quad Core; Flash: 16GB; 3 strane Ambilight+Hue; PP5 Perfect Picture Engine; High Dynamic Range Plus; Wi-Fi 11ac 2x2, Ethernet-LAN RJ-45, Common Interface Plus (CI+), Digitalni audioizlaz (optički), Antena IEC75, Satelitski priključak, L/D audio ulaz, 3,5mm izlaz za slušalice