Za razliku od brojnih drugih primjeraka igraćeg hardvera, Lenovo M600 Gaming Mouse krasi znatno manje agresivan dizajn. Kao što i sami možete vidjeti, u pitanju je prilično elegantan crni miš sa bogatom ponudom dodatnih tipki obojenih u crvenu boju, koja se - u kombinaciji sa nekoliko crvenih LED dioda - brine za njegov odličan izgled.

A kada kažemo “bogata ponuda dodatnih tipki”, to zaista i mislimo - naime, M600 nudi čak četiri dodatne tipke sa lijeve, te jednu sa desne strane miša, koju ćete vrlo lako pritisnuti malim prstom.

Naravno, tu je i standardna tipka za izmjenu aktivne DPI rezolucije, pozicionirana odmah ispod točkića, sa kojom ćete se u letu prebacivati između defaultnih postavki od 400, 800, 1600 i 3200 DPI.

1/1

Pored toga, sa desne strane miša ćete pronaći i tipku za skidanje naslona za dlan, ispod kojeg se krije set od pet tegova težine 4 grama. Mijenjanjem pozicije dotičnih - ili njihovim potpunim izbacivanjem - možete prilagoditi težinu miša i njegov centar mase svojim preferencijama, što je funkcija koju bi određeni igrači mogli itekako cijeniti.

U svakodnevnom radu, M600 se pokazao kao i više nego solidan miš, dok su njegove tipke sa Omron switchevima nudile odličan feedback prilikom pritiskanja - bilo da smo surfali webom, bilo da smo ga testirali u haotičnim rovovima Drugog svjetskog rata u beti novog Call of Dutyja ili u napetim mečevima Rainbow Six Siegea.

Jedinu konkretnu zamjerku možemo uputiti na račun dimenzija samog uređaja - naime, obzirom da preferiramo nešto veće miševe poput Razerovog Imperatora, M600 je za naš ukus jednostavno bio - premalen.

No, ukoliko vam ne smetaju njegove male dimenzije, a želite kvalitetan miš sa bogatom ponudom dodatnih tipki za koji nećete izdvojiti cijelo bogatstvo - prilikom iduće posjete prodavnici hardvera svakako u razmatranje uzmite i Lenovo M600 Gaming Mouse.

Cijena: 99,89 KM

Asbis Sarajevo; www.asbis.ba

PLUS
9 programibilnih tipki, Omron switchevi, tegovi

MINUS
Manje dimenzije nekome mogu smetati

SPECIFIKACIJE:
Optički senzor ; 4 defaultna DPI moda: 400, 800, 1600 i 3200 DPI; 9 programibilnih tipki; Omron switchevi; Podrška za macro komande; USB 2.0 konektor