Do nedavno je cijena od 200 KM bila vrijednost sa kojom se nije moglo ni razmišljati o nabavci nekog ozbiljnijeg naprednog telefona. Danas je ta slika potpuno drugačija. Evo šta sve možete dobiti za te pare, recimo u formi Prestigio Muze B7 telefona.

Prestigio Muze B7 je najnoviji dodatak njihovoj seriji uređaja nižeg budžeta. Riječ je o telefonu sa dijagonalom ekrana od lijepih 5-inča, koji je uz to opremljen i IPS matricom te HD rezolucijom od 1280 x 720 piksela. Ekran isporučuje svijetlu sliku, realne boje i sasvim solidne uglove vidljivosti.

Ovo je vrlo klasičan i jednostavan telefon, što govori i njegov skoro generički dizajn, ali i hardverska specifikacija koja je sasvim dovoljna za osnovne potrebe korisnika kojima je ovaj telefon i namijenjen.

Pokretač cijelog sistema je MediaTek čipset sa četverojezgrenim procesorom, uz Mali-400 grafički čip i čak 2 gigabajta radne memorije, koja je zapravo presudna da sve radi bez problema. Interna memorija je kapaciteta 16 gigabajta, a tu je i podrška za dvije SIM kartice, kao i micro SD slot ukoliko vam ovih 16 GB postane tijesno. Sve ovo je sasvim dovoljno za sve nezahtjevne korisnike, kojima su društvene mreže i nešto surfanja svakodnevnica.

1/1

Od glavne kamere sa 13 megapiskela ne očekujte previše, ali u uslovima dobrog osvjetljenja će praviti fotografije vrlo dobre kvalitete za ovaj cjenovni rang.

Prestigio se standardno drži svoje politike po pitanju operativnog sistema. Osim nešto predinstaliranog softvera i igara, interfejs Androida u njegovoj 6.0 verziji kozmetički nije mijenjan, pa je i to zasluga za tečan rad.

Baterijska autonomija potrajala je u skladu sa hardverom, pa očekujte da će izdržati jedan dan bez potrebe za utičnicom.

Na kraju, zaključak je vrlo jednostavan. U slučaju da ste Android početnik i da ste pri relativno skromnom budžetu, za malo ispod 200 KM, Prestigio Muze B7 može biti veoma zanimljiv izbor.

Cijena: 195,00 KM

Asbis, Sarajevo www.asbis.ba

PLUS
cijena za ulazak u Android svijet

MINUS
Ništa posebno

SPECIFIKACIJE:
Čipset: Mediatek MT6580 CPU: četverojezgreni na 1.3 GHz GPU: Mali-T400 RAM: 2 GB; Flash:16 GB/micro SD slot Ekran: IPS 5-inča HD 1280x720 Glavna kamera: 13 MP; 1080p video Prednja kamera: 2 MP; Dual SIM (micro-SIM); Wireless 802.11n; Bluetooth 4.0; A-GPS; microUSB 2.0; Android 6.0 Baterija: 2300 mAh Dimenzije: 152 x 78 x 8.7 mm Masa: 160 grama