Testirani Pro One već na prvi pogled ostavlja dojam elegantnog uređaja - sa zaobljenim ivicama, crnim okvirom ekrana i širokim sivim Bang & Olufsen zvučnikom smještenim ispod njega, u pitanju je all-in-one PC minimalističkog i oku ugodnog dizajna.

Dijagonala samog ekrana iznosi 23,8 inča i predstavlja zlatnu sredinu između manjih monitora, na kojima nemate dovoljno prostranu radnu površinu, i ekrana sa dijagonalama od 30 i više inča, koji su prosječnom korisniku preveliki. Drugim riječima, na Pro One 440 G3 ekranu ćete moći bez ikakvih napora obavljati svakodnevne poslove, ali i odmoriti se uz kakvu seriju ili film, što će biti još i veći užitak kada u obzir uzmete vrhunski kvalitet slike.

A osim što su dijagonalu ekrana zadržali u standardnim granicama, u HP-u nisu pretjerivali ni sa rezolucijom, tako da smo na testnom modelu dobili klasičnih 1920 x 1080 piksela, što je - ako nas pitate - sasvim dovoljno za jedan ovakav all-in-one PC.

Ostatak hardvera koji je HP upakovao u Pro One uključuje još Intelov Core i5 7500T procesor frekvencije 2,7 GHz, 8 GB RAM-a, terabajtni hard disk i integrisanu Intelovu HD grafiku, dok listu specifikacija zaokružuju web kamera i DVD drajv, te set portova smještenih sa stražnje, odnosno sa donje strane uređaja.

1/1

Konkretno, sa stražnje strane ćete pronaći po jedan HDMI, Ethernet i USB 3.0 port, te dva USB 2 porta i priključak za napajanje, dok su sa donje strane monitora smješteni po jedan USB Type-C, USB 3.0 i 3,5-milimetarski audio port, te čitač memorijskih kartica.

Uz sve to, sa Pro One 440 G3 računarom ćete dobiti i punu Windows 10 Pro licencu, kao i neophodnu periferiju u vidu USB tastature i miša - iako bismo uz ovakvu cijenu svakako preferirali set sa bežičnom tastaturom i mišem.

No, šta je tu je - a tu su standardni miš sa dvije tipke i točkićem, koji se u našem iskustvu pokazao kao sasvim ugodan za korištenje, odnosno tastatura nešto manjih dimenzija, koja bi vas sa svojim tipkama kratkog hoda mogla podsjetiti na tastature sa laptopa. Osim toga, mogli bi joj zamjeriti i mali Enter, kao i skučenost tipki, zbog čega će vam trebati neko vrijeme da se naviknete na novu poziciju tipki kao što su Home, End i Delete.

I to bi otprilike bilo to. Stoga, ukoliko ste u potrazi za all-in-one računarom solidnih specifikacija i odličnog ekrana, koji planirate smjestiti u radnu sobu ili, što da ne, u ugao dnevnog boravka, svakako razmislite i o HP-ovom Pro One 440 G3 modelu.

Cijena: 2.059,00 KM

Asbis, Sarajevo www.asbis.ba

PLUS
Dizajn, ekran, dobre specifikacije

MINUS
tastatura i miš bi mogli biti bežični

SPECIFIKACIJE:
Intel Core i5 7500T CPU @ 2,7 GHz; 8 GB RAM; ntel HD Graphics; 1 TB HDD; 23,8-inčni ekran rezolucije 1920 x 1080 piksela; DVD RW drive; 1x HDMI, Ethernet, USB Type-C, 3,5 mm audio, memory card reader; 2x USB 3.0, USB 2.0; Windows 10 Pro (64-bit)