Spomenuta svestranost iz uvoda, kod Logitech M720 Triathlon miša ogleda se u tome da je veoma pogodan kako za desktop računare, tako i kao vjerni pratioc za neki od vaših prenosnih uređaja.
Kažemo neki, jer pored njegove glavne oznake, stoji i to da se radi o Multi-Device mišu, koji je kreiran i dizajniran sa idejom kako bi korisnici bili produktivniji i jednostavnije koristili više ekrana i operativnih sistema. Tako se ovaj triatlonac može upariti s maksimalno tri uređaja i omogućava prebacivanje između njih jednostavnim dodirom na jednu tipku, a kompatibilan je sa Windows, Mac OS, Chrome OS, Android i Linux platformama.
Logično, riječ je o wirelless mišu, koji se sa uređajima povezuje pomoću minijaturnog Logitech Unifying prijemnika ili putem Bluetooth Smart bežične tehnologije. Kako sa USB prijemnikom, tako i sa Bluetooth povezivanjem nismo imali nikakvih problema, pa jednostavnosti korištenja dajemo maksimalnu ocjenu.

1/1

Vratimo se malo na dizajn. Miš je oblikovan za dešnjake, a iako je srednje veličine, zbog dobre ergonomije i malo više izdugnutog zadnjeg dijela, čak i oni koji vole glomaznije miševe, jednostavno će se navinuti na njega. Kvalitet izrade je odličan, a gornja površina osim glavnih tipki blago je gumirana i dobro naliježe u ruci.
Miš posjeduje ukupno 8 tipki, 4 na gornjoj i 4 sa njegove lijeve strane na dohvat palca. One nestandardne su svakako tipka za odabir nekog od povezanih uređaja koji se očituju brojevima 1,2,3, te tipka sa gornje strane koja točkić miša prebacuje u Hyperscroll mod za brzo skrolanje po webu i dokumentima u zavisnosti o brzini kojom okrećemo točkić. Sve ostale točkiće moguće je jednostavno reprogramirati po želji uz pomoć Logitech Options softvera.
Naravno, spomenuti ćemo i osjetljivost njegovog optičkog senzora od 1.000 DPI, što se pokazalo sasvim dovoljno za tečan i precizan rad. Miš se napaja uz pomoć jedne AA baterije, a po specifikaciji proizvođača potrajat će čak dvije godine.
Tako, da ako se u svakodnevnim obavezama pomalo mučite oko organizacije radnog stola, rada na računaru i konstantnog prebacivanja na telefon ili tablet, razmislite o ovom veoma praktičnom rješenju. Logitech M720 Triathlon miš je zaista odličan komad periferije.

Cijena: 149,00 KM

Asbis, Sarajevo, www.asbis.ba

PLUS
udobnost, povezivanje sa više uređaja, bežična i bluetooth komunikacija, dug rad na baterije, Hyperscroll

MINUS
možda neće odgovarati onima sa većim dlanovima, cijena

SPECIFIKACIJE:
1000 dpi; USB, wireless 2,4 GHz; Bluetooth Smart; 8 tipki; Hyperscroll; 2 AA baterije; 135g bez baterija.