Logitechova multimedijalna tastura oznake K400 Plus je prije svega bežični uređaj. Uz tastaturu se isporučuje minijaturni USB predajnik koji će bez problema svoje mjesto naći i na najkompaktnijim uređajima. Pored podrške za Windowse, tastatura će sa predajnikom komunicirati i na uređajima sa Chrome OS i Android 5 OS-om i novijima, a sama tastatura se napaja pomoću dvije AA baterije.

Iako je dimenzijama skoro kao standardne tastature, dovoljno je kompaktna čak i sa ugrađenim touchpadom na sebi. Touchpad je vrlo zgodan dodatak ovakvom tipu tastature, posebno kada je kvalitetno izrađen i radi jednako dobro kao na ovoj tastaturi. On integriše čak i multitouch podršku, a scroll sa dva prsta radi bez ikakve instalacije drajvera. Iznad njega su smještena tri tipke  za kontrolisanje multimedije, a u saradnji s njim radi i žuta tipka smještena u gornjem lijevom uglu tastature. Ona funkcioniše kao lijeva tipka miša za sve one koji bi touchpad jednostavnije koristili sa dvije ruke.

1/1

 

Tipke na tastaturi su vrlo dobre kvalitete. Imaju dug hod i udobne su i za duža kucanja, pa je recimo možete jednostavno koristiti i uz neki laptop. Također, tu je FN ili Function tipka, koja se uz pomoć Loghitech Options softvera može programirati da F tipke budu skraćenice za neke često korištene operacije poput navigacije kroz web browser, mijenjanja aktivnih prozora i slično. Isti softver se može koristiti iz definisanje multitouch gestura na touchpadu.

Životni vijek baterija naravno nismo mogli istestirati, ali ako je vjerovati proizvođaču, baterije će potrajati do 18 mjeseci uz svakodnevno korištenje tastature po dva sata.

Na kraju, zaključak nije problem izvući. Trebali vam jednostavan i udoban način za kontrolisanje vašeg Media center računara, Logitech K400 Plus tastaturu teško je nadmašiti u tom poslu.

Cijena: 118,99 KM

Asbis, Sarajevo www.asbis.ba

PLUS
dodatak media center računaru, tiha i udobna, touchpad

MINUS
ništa posebno

SPECIFIKACIJE:
USB wireless adapter; Radni spektar: 2,4 GHz; Domet: 10m; 2x AA baterije; 3,5 inčni touchpad, multitouch; Windows 7, Windows 8, Windows 10, Android 5.0 ili noviji, Chrome OS, USB port; 18 mjeseci trajanje baterija; Dimenzije: 354 x 140 x 23,5 mm.