Iako spada u kategoriju Soundbar zvučnika, Philips HTL3110B je 2.1 sistem kojeg čine jedan par - Soundbar visokotonci i bežični subwoofer.

Izgledu se apsoultno nema šta prigovoriti. Klasična crna boja upotpunjuje elegantan dizajn oba dijela, koji će se bez problema lako uklopiti uz večinu kućnog namještaja.

Neobično je da Soundbar, kao glavna jedinica dolazi iz tri dijela koji se jednostavno sastavljaju i pričvršuju šarafićima. Kao cjelina dobija se poluga dužine 85 cm i dubine 6 cm, što ovaj bar čini izuzetno diskretnim i jednostavnim za smiještanje ispod večine današnjih televizora, a dužinom odgovaraće televizijama od 32-inča i onim većim. Također, omogućena je i montaža na zid.

Srednji dio bara je ujedno i glavna jedinica. Na njoj se nalaze displej na prednjoj strani, USB port i kontrole osjetljive na dodir sa gornje strane, te priključci sa stražnje strane. Displej je dovoljno velik i čitljiv, a omogućeno je i podešavanje njegove svjetloće u tri stepena ukliko vam je njegovo osvjetljenje prejako. Od priključaka tu su digitalni optički i koaksijalni ulaz, standardni RCA ili Cinch priključak, te HDMI 1.4 standarda sa ARC funkcijom.

Pored ovako dobro upakovanih mogućnosti, još jedna u kojoj ćete možda i najviše uživati je ugrađena Bluetooth podrška za streaming muzike, uz NFC povezivanje koje pojednostavljuje postupak uparivanja sa kompatibilnim uređajima. Spomenuti USB port omogućava reprodukciju MP3, WMA, AAC i WAV audio datoteka sa Flash drive-ova, uz prikazivanje naziva pjesme na displeju sa prednje strane.

1/1

 

O subwooferu se nema mnogo toga reći. Osim napojnog kabla, tu su još dugme za povezivanje sa glavnom jedinicom, te uočljiva bas-reflex rupa. Najveća prednost ovoga sistema je upravo bežična komunikacija između subwoofera i glavne jedinice, tako da ga je moguće smjestiti bilo gdje, gdje to vama odgovara. Bez suvišnog petljanja i razvlačenja kablova.

Uz sve ovo, tu je i jednostavan daljisnki upravljač koji omogućava da zapravo i ne prilazite kontrolnom dijelu, osim ako ne želite promijeniti USB drive ili priključiti neki kabl.

Philips u posljednje vrijeme mnogo ulaže u audio dizajn, pa ne iznenađuje da i ovaj sistem možemo ocijeniti odličnom ocjenom. On dolazi opremljen najnovijom zvučnom Dolby Digital tehnologijom, uz dodatne mogućnosti preciznog podešavanja po sopstvenom ukusu, kako uz predefinisane modove, tako i uz posebno podešavanje visokih i niskih tonova. Zaista je moguće veoma dobro podesiti i izbalansirati zvučnu sliku ovog sistema.

Cijena jeste prilično visoka, ali ne treba zaboraviti da pored odličnog zvuka dobijate i pregršt  mogućnosti za povezivanje velikog broja uređaja, odličan dizajn, te bežičnu komunikaciju između subwoofera i visokotonaca i izostanak petljanja sa mrskim kablovima.

Cijena: 399,00 KM

Asbis, Sarajevo www.asbis.ba

PLUS
Dizajn, bežično povezivanje, jednostavnost korištenja, dobar i glasan zvuk

MINUS
Cijena bi mogla biti malo niža

SPECIFIKACIJE:
2.1 sistem zvučnika; Bluetooth, NFC, HDMI 1.4 ARC, USB 2.0, AUX in; Totalna izlazna snaga (RMS): 120W; Subwoofer: 60W; Sateliti: 2 x 30W; daljinski upravljač.