Logitech opremu je uvijek zadovoljstvo testirati, a to se nije promijenilo ni u slučaju 2.1 sistema zvučnika oznake Z533, koji smo upravo testirali.

Z533 zvučnici nalaze se u sredini cjenovnog ranga zvučnika koje proizvodi Logitech, ali je većina njihovih skupljih zvučnika iz kategorije 5.1. Kako su ovo 2.1 zvučnici, očekivali smo dobar zvuk, a i mišljenja smo da je ovaj broj zvučnika sasvim dovoljan za veliku većinu kućnih korisnika.

Što se tiče izgleda, radi se o tipičnim Logitech zvučnicima, što će reći da će se lako utopiti u različite interijere. Jedina dizajnerska ekstravagancija, ako je uopšte možemo tako nazvati, je postavljanje satelita i daljinskog kontrolera pod određenim uglom u odnosnu sa podlogu.

Subwoofer snage 30 Watti centralni je dio sistema, pošto se svi kablovi ulijevaju u njega. I to na njegovu zadnju stranu, gdje su bojama sasvim lijepo označeni. Postoje dva ulaza, jedan u obliku 3,5 milimetarskog porta, a drugi u vidu chinch konektora. Postoji i treći ulaz, ali je on izveden na daljinskom upravljaču koji sadrži i izlaz za slušalice, što je uvijek korisno. Daljinski upravljač ima oblik hokejaškog paka i njegovim okretanjem se zvučnici uključuju, te se podešava glasnoća. Ispod je i poluga kojom podešavamo jačinu basa, ali će ona obično ostati oko centralne markacije.

Kvalitet zvuka je odličan, i potrebno je direktno upoređivanje sa mnogo skupljim sistemom zvučnika da biste uočili manjkavosti. Bas je snažan, ali je važnije što ga možete precizno  podešavati po sopstvenom ukusu već spomenutom polugom na daljinskom kontroleru. Ako ne pretjerate, dobićete vrlo dobro izbalansiranu zvučnu sliku.

Cijena za domaće uslove je prilično visoka, ali za nju ćete dobiti odličan zvuk bez obzira da li gledate filmove, slušate muziku ili igrate igre. Ili sve od navedenog.

 

1/1

Cijena: 193,00 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
dobar i glasan zvuk

MINUS
daljinski upravljač ima fiksiran kabl

SPECIFIKACIJE:
2.1 sistem zvučnika; Totalna izlazna snaga (RMS): 60W; Sunwoofer: 30W; Sateliti: 15W; 2x 3,5 mm ulazi; Izlaz za slušalice.