Obzirom na period godine, bacili smo se u potragu za povoljnim, a zabavnim hardverom. Pažnju nam je privukao Canyon Wireless gamepad sa svojom funkcijom 3-u-1. Da vidimo šta to zapravo znači.

3-u-1 funkcija se odnosi na podržane platforme. Pored podrazumijevanih PC kompjutera, ovaj Canyon bežični gamepad možete spojiti na PlayStation 2 i PlayStation 3. Bežični prijemnik je izveden u obliku konektora za PlayStation 2, pa je neizbježan i udar blage nostalgije ako ste posjedovali ovu legendarnu konzolu za igranje.

U slučaju PlayStationa 2 bežični prijemnik se uključuje na mjesto žičanih kontrolera, a u slučaju PC i PlayStation 3 platformi koristi se standardi USB konektor. Spomenimo i to da Canyon gamepad radi i sa Android telefonima koji imaju OTG podršku, pa se može koristiti i na toj platformi. Dakle, ne 3-u-1, već 4-u-1.

Obzirom na bežičnost, gamepad ima punjivu bateriju koja se ne može izvaditi iz uređaja, ali se puni standardnim miniUSB kablom. Stanje napunjenosti baterije se može očitati na četiri signalne diode koje se nalaze ispod kontrolnih gljiva.

Izgled i raspored kontrola je vrlo sličan PlayStation kontrolerima, pa sa navikavanjem nema problema. Što se tiče osjećaja prilikom igranja, preciznost nije na nivou redakcijskog favorita – Xbox kontrolera. Najviše nedostaju analogni triggeri, ali treba imati na umu da je ovaj gamepad višestruko jeftiniji od bežičnog Xbox kontrolera.

Ipak, kada cijenu uzmemo u obzir, teško da se može naći povoljniji, a svestraniji gamepad sasvim solidne kvalitete izrade.

 

1/1

Cijena: 30,42,00 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
radi i na Android uređajima, miniUSB punjenje

MINUS
bateriju nije moguće promijeniti

SPECIFIKACIJE:
PC/PlayStation3/PlayStation2/Android; Bežična konekcija 2,4 GHz; 17 tipki; Punjiva baterija; Težina: 360 grama.