Natec Genesis HX66 su 7.1 slušalice namijenjene prvenstveno igračima. U pitanju su USB slušalice koje ne zavise od zvučne kartice u računaru, što je obično dobra stvar. Ono po čemu je to najlakše zaključiti je jačina zvuka – da biste dobili ovako jak zvuk na analogni način trebale bi vam mnogo skuplje slušalice i, još važnije, mnogo kvalitetnija zvučna kartica ili neko pojačalo. Dakle, ako volite glasan zvuk, HX66 će vam razvući osmjeh na lice.

U izgledu i funkcijama slušalica nema ničeg posebnog, osim prilično malih školjki. Izdvojimo mali daljinski upravljač na kablu, te mikrofon u lijevoj školjci koji se može sklopiti kada se ne koristi. Kvalitet mikrofona je dobar, bez izobličenja zvuka i šumova. Spomenimo još i upredeni kabl koji se znatno manje petlja.

Zvučna kartica je bazirana na C-media čipu, što je redovno izbor jeftinije opreme. Dobra strana je relativno detaljan drajver koji omogućava fino podešavanje zvuka. Pored glasnoče zvuka, naglasili bi smo i snažan bas, kao što i dolikuje slušalicama za igrače. Međutim, uz malo podešavanja drajvera, može se izvući relativno dobra zvučna slika i za druge namjere.

Što se tiče virtuelnog surroung efekta, moramo priznati da smo ga veći dio testiranja ostavili isključenog. Zbog glasnoče i solidnog kvaliteta zvuka, 3D zvučna slika je bila dovoljno dobra i bez dodatne virtuelne simulacije.  
Sve u svemu, jak zvuk i dominanatn bas su glavne karakteristike slušalica Genesis Hx66. A to je ono što igračima najviše i treba.

1/1

Cijena: 105,10 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
glasne, solidan kvalitet zvuka, jak bas

MINUS
virtuleni surround, male školjke

SPECIFIKACIJE:
USB; 7.1 surround; Frekvecnija: 20-20000Hz; Impedanca: 32 Ohma; Frekvencija mikrofona: 50-5000Hz; Osjetljivost mikrofona: 54 dB; Dužina kabla: 300cm.