Kineska kompanija Tenda je specijalizovana za mrežnu opremu povoljne cijene, pa njihov wireless router sa cijenom od 26 KM zapravo i nije veliko iznenađenje. Sigurno se, baš kao i mi, pitate šta dobivate za tako nisku cijenu.

Dobivate mali router sa velikom antenom koji podržava "n" standard. Naravno, ovo je uređaj za one najmanje zahtjevne korisnike, kojima je potreban Internet konekcija za par uređaja i nikako ih ne zanimaju propusnost, quality of service, kontrola pristupa i slične stvari.

Pored ogromne antene, na routeru su dva Ethernet porta, jedan za WAN a drugi za LAN konekciju. Tu je još WPS tipka koja služi i za reset, jedna LED dioda i to je sve. Podešavanje se izvodi putem jednostavnog web interfejsa, koji za početak nudi dva najčešća načina spajanja na Internet: PPPoE i DHCP. Advanced nudi pristup čitavom administracijskom interfesju, koji nudi i više nego što smo očekivali od ovakvog uređaja. Na spisku podržanih opcija je čak i Quality of Service, pa možete svakom klijentu ručno podesiti količinu raspoloživog bandwidtha.

Test brzine je pokazao propusnost od 60 Mbps, ali to zapravo nije ni važno. Važno je da je osnovna funkcionalnost tu, pa ako želite da potrošite što je moguće manje novca na bežični router, Tenda N3 za sada nema konkurencije.

1/1

Cijena: 26,00 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
postoji čak i poneka napredna opcija

MINUS
teško je zamjeriti nešto za 26 KM

SPECIFIKACIJE:
802.11n, 2,4 GHz; 1x LAN, 1x WAN; 5dBi omni antena; PPPoE; Dynamic IP; Static IP.