Aula Succubus headset se odlikuje malom težinom, što se povoljno odražava na njihovu udobnost. Na izvor zvuka se spajaju klasičnim 3,5 milimetarskim konektorom, dok priloženi USB konektor služi tek za napajanje led osvjetljenja na školjkama. Na slušalicama postoji kontrola jačine zvuka, a mikrofon nije moguće odvojiti od slušalica. Kvalitet mu je sasvim dobar za komunikaciju u igrama ili nekoj drugoj situaciji.

Što se reprodukcije zvuka tiče, ove slušalice su nas jako iznenadile čistim zvukom i  ujednačenom zvučnom slikom. Tu prije svega mislimo na umjeren bas, za koji smo očekivali da će biti dominantan. Međutim, bas kao da je prilagođen za slušanje muzike, jer ne zaglušuje ostali dio zvučnog spektra. To će se nekima dopasti, a nekima ne, pa je to glavna karakteristika ovih slušalica o kojoj treba voditi računa prilikom kupovine. Srednji i visoki tonovi su, također, jako dobri.

Izolacija vanjske buke je prilično dobra, ali se to ne može reći za izolaciju unutrašnje buke, pa će i oni oko vas znati šta slušate. To može biti problem u kasnim noćnim satima, posebno ako igrate akcione igre sa puno eksplozija.

Ako vam niski tonovi odnosno bas nisu najvažniji dio zvučnog spektra, onda ove slušalice možemo preporučiti bez mnogo ustezanja. Za ovu cijenu teško ćete dobiti bolji zvuk.

 

1/1

Cijena: 49,00 KM

UniExpert, Sarajevo
http://www.ue.ba

PLUS
cijena, ujednačen zvuk bez dominacije basa

MINUS
mikrofon nije moguće odvojiti od slušalica

SPECIFIKACIJE:
2 x 3,5 mm konektor za slušalice i mikrofon; USB osvjetljenje školjki; Dužina kabla: 2m; Osjetljivost: 117 dB (± 3 dB); Frekvencija: 20HZ-20KHZ; Impedansa: 32 Ohma; Mikrofon: -32 dB (± 3 dB); Težina: 265g.