TP-Link Range Extender komplikovane oznake WA850RE obavlja svoj posao na vrlo jednostavan način. Radi se uređaju koji se direktno spaja u električnu utičnicu, a nudi i mogućnost spajanja i jednog žičanog mrežnog uređaja putem Ethernet porta. Dakle osim proširivanja dometa bežične mreže, ovaj Range Extender može poslužiti kao stacionirana mrežna kartica.

Kružne LED diode javljaju status uređaja, a pored futurističkog izgleda moramo naglasiti i njihov jak intenzitet. Srećom, kroz web interfejs kojim se uređaj konfiguriše, moguće je podesiti i period u kojem će diode biti isključene. Obzirom da nakon osnovne konfiguracije nema prevelike koristi od dioda, preporučujemo da Night mode način rada jednostavno uključite tokom čitavog dana.

Inicijalna konfiguracija se obavlja jednostavni korištenjem WPS-a, ali je moguće i spajanje na sam uređaj. Pri tome je moguće koristiti žičanu ili bežičnu konekciju, a svi potrebni podaci su u priloženoj dokumentaciji.

Dodatne konfiguracijske opcije su malobrojne, baš kao što to i dolikuje ovom tipu uređaja, a TP-Link zaslužuje pohvale za spomenuto isključivanje LED dioda.

Ovaj uređaj će proširiti bežičnu mrežu za nekih 20 metara, što je sasvim dovoljno za pokrivanje jedne ili dvije prostorije koje se nalaze u graničnom prostoru mreže. A to je baš ono što se traži od ovakvog uređaja, kojeg pored jednostavnosti korištenja odlikuje i povoljna cijena.

 

1/1

Cijena: 59,00 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
povoljna cijena, jednostavno, Ethernet port

MINUS
ništa posebno bitno

SPECIFIKACIJE:
802.11n, 2,4 GHz; Ethernet port; 2x interna antena; WPS, DHCP; Potrošnja: cca. 3W.