Transformacija žičanih slušalica u bežične neće ići bez dodatnog hardvera, a to je u ovom slučaju HP H5000 Bluetooth adapter za slušalice. Iako ovaj adapter dolazi sa parom sopstvenih slušalica, nama se učinio posebno interesantan zato što omogućava spajanja bilo kojih slušalica sa 3,5 milimetarskim konektorom. Ovo znači dvije stvari.

Prvo, niste se u potpunosti oslobodili kablova, već samo onog dijela koji se povezuje na izvor zvuka, kao što je telefon, tablet ili laptop. Drugo i mnogo zanimljivije, ovim adapterom i zvučnike možete pretvoriti u bežični audio sistem. Puštanje muzike na kućne zvučnike putem Bluetooth konekcije je prilično zanimljiva mogućnost, zar ne?

Sam uređaj je maksimalno jednostavan. Pored 3,5 milimetarskog konektora, tu je još samo microUSB za punjenje baterije koja može pokretati uređaj oko šest sati. Na samom uređaju su i tipke za kontrolu jačine zvuka i upravljanje reprodukcijom. H5000 podržava i headset-ove, odnosno mikrofon, pa odlično sarađuje sa mobilnim telefonima.

Naš testni primjerak je bio ljubičaste boje, ali postoje i druge opcije. Palac gore ide i zbog malih dimenzija, te kopče za fiksiranje na odjeću.

 

1/1

Cijena: cca. 120,00 KM

Redakcijski primjerak

PLUS
spajanje različitih slušalica i zvučnika

MINUS
ne eliminiše kablove u potpunosti

SPECIFIKACIJE:
3,5 mm audio izlaz; Bluetooth 4; microUSB punjenje; 42 x 39 x 16 mm; 40 grama.