Obzirom da Lenovo ima dosta druge opreme za igrače, ovaj headset i nije preveliko iznenađenje. Ono što je jeste iznenađenje je da im je uspjelo napraviti jako dobar komad opreme za vrlo zahtjevne korisnike iz prvog pokušaja.

Crno-crna kombinacija rijeko kad promaši, pa se Lenovo držao boja koje koristi i za drugu gaming opremu. Crveni ipsilon na školjkama čak može da pulsira u ritmu koji podesite.

Obzirom da se radi o 7.1 zvučnicima, očekivali smo teške slušalice, ali nas je Lenovo i tu iznenadio. Slušalice su lagane i udobne, a preklapanjem školjki postaju i dovoljno prenosive.

Što se zvuka u igrama tiče, naglašeni bas savršeno odgovara akcionom žanru. Pozicioni zvuk je također dovoljno precizan da imate prednost nad igračima koji ovaj dodatak nemaju.

Što se reprodukcije muzike tiče, naglašeni bas će nekome odgovarati, a nekome ne. Srećom, postoji i prateća aplikacija sa equlizer-om, pa zvuk možete podesiti prema svom ukusu. Drajver nudi i čitav niz opcija za poboljšanje zvuka, pa isprobajte i uključite ono što vam se dopada.

1/1

Mikrofon se odvaja od slušalica, te mu nije teško pronaći dobru poziciju. Zvuk na drugoj strani je vrlo čist, mada se ponekad javljalo metalizirani odjek, koji, srećom, nije ometao komunikaciju. Na kablu postoje kontrole jačine zvuka, te tipka za isključivanje mikrofona.

Ovo su USB slušalice, ali ih možete koristiti na svakom uređaju sa 3,5 milimetarskim konektorom kojeg je Lenovo postavio pored USB-a.

Sve u svemu, začuđujuće dobar komad audio hardvera koji će se dopasti prilično širokom krugu korisnika.

Cijena: 159,00 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
jak bas, equalizer u drajveru, USB i 3,5mm konekcija

MINUS
jak bas

SPECIFIKACIJE:
Stereo headset sa odvojivim mikrofonom; 7.1 zvuk; USB, 3,5mm; In-line kontrole