Archer C20i je jedan od routera bez antena, odnosno, antene su sakrivene u kućištu uređaja. Čitav uređaj je dosta dobro dizajniran, pa vas neće nervirati svojim izgeldom, što je uobičajena boljka bežičnih routera.

Archer je AC750 bežični router, što u prevodu znači da je teoretski sposoban za 433 megabita u sekundi na 5 gigaherca, te 300 megabita u sekundi na 2,4 megaherca. Što se žičane mreže tiče, četiri LAN porta podržavaju Fast Ethernet, što je sasvim dovoljno za manje mreže kojima je ovaj router i namijenjen. WAN port također podržava Fast Ethernet, pa se nadamo da ćete što prije imati Internet link koji ga može u potpunosti iskoristiti.

Naš test brzine pokazao je propusnost bežične mreže od 79 megabita u sekundi za sporiji dio spektra i 118 megabita u sekundi za brži dio spektra. Signal je tokom testa bio stabilan i pored velikog broja bežičnih mreža u okolini.

Što se dodatnih opcija tiče, izdvojimo USB port na desnoj strani uređaja koji će poslužiti za dijeljenje  USB diskova i flash memorija. Web interfejs je vrlo jednostavan, a nudi uobičajeni set mogućnosti sa Guest mrežom, Parental kontrolama, pa čak i bazičnom kontrolom bandwidth-a.

Archer C20i nije brzinski rekorder, ali je sasvim solidan bežični router. Ako vam cijena nije jedini faktor pri odluci o kupovini, njegova podrška "ac" standardu je svakako vrlo bitna karakteristika.

1/1

Cijena: 119,00 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
USB port, relativno povoljna cijena, unutrašnje antene

MINUS
"samo" Fast Ethernet za LAN portove

SPECIFIKACIJE:
IEEE 802.11ac; 5GHz: 433Mbps, 2,4GHz: 300Mbps; LAN: 4x 100Mbps, WAN: 1x 100Mbps; USB 2.0; 3 interne antene; Dynamic IP/Static IP/PPPoE/ PPTP/L2TP/BigPond; Port Forwarding, DoS, SPI Firewall, Parental Control; Bandwidth Control, Guest networking; Samba(Storage), FTP Server, Media Server, Printer Server; IPv4, IPv6.