Čak letimičan pogled otkriva da je Logitech uložio dosta truda u dizajn, kako onaj estetski tako i funkcionalni. Izgled miša nije previše agresivan, iako je to uobičajeno za miševe namijenjene igračima. Zbog toga savršeno pristaje i strogo poslovnom radnom stolu. Materijali su vrhunski, sa hrapavim teksturama i bez skupljanja otisaka prstiju. Ipak, ono najvažnije je da se radi o jednom od najudobnijih miševa koje smo testirali. Tome svakako doprinosi i odlično pogođeni oslonac za palac. Naravno, ovo je miš samo za dešnjake, što je gotovo pravilo kod najudobniji uređaja.

Brojanjem tipki dolazi se do broja 11, uz prekidač koji ćemo objasniti kad budemo spominjali bateriju. Pored tri standardne, dvije tipke pored glavne lijeve služe za podešavanje rezolucije, od 50 do maksimalnih 2500 dpi. Šest tipki za palac najbolje je podesiti prema potrebi, ali bitno je što im je lokacija jako dobro pogođena, pa uz malo navike postaju dragocjena pomoć u najtežim trenutcima. Ili ubrzavaju rad u Photoshopu, na primjer.

Podešavanje rada miša obavlja se pomoću maštovito nazvanog Logitech Gaming Software-a. Prilikom njegovog korištenja treba obratiti pažnju da li se koristi interna memorija miša ili profili same aplikacije, pošto su dostupne opcije bitno drugačije. Dok su internoj memoriji samo osnovne postavke, u profilima aplikacije je moguće podešavati macro komande, kontrolu multimedijalne reprodukcije i tristo drugih čuda.

1/1

Nismo spomenuli da se radi o bežičnom mišu čiji maksimalni pooling rate iznosi 500 herca. Komunikacija sa minijaturnim USB adapterom na 2,4 gigaherca je očigledno odlično riješena, jer nismo primijetili nikakav lag. Logitech naglašava dvije milisekunde koje su potrebne mišu da javi svoj novi položaj, što je i glavni razlog za nedostatak kašnjenja.

Miš se napaja sa dvije standardne baterije veličine AA, ali je zanimljivo da se može koristiti i samo jedna ako želite da smanjite težinu miša. Procijenjeno trajanje baterije je 250 sati, ali se uz pomoć spomenutog prekidača može uključiti Eco način rada koji vijek trajanja baterija produžava na 1440 sati. Ovo je postignuto smanjivanjem pooling rate-a na 125 herca, što se u brzim igrama može lako osjetiti. Za standardni desktop rad i 125 herca je sasvim dovoljno, pa se uz malo pažnje može dobiti izvrsna baterijska autonomija. Mada rezervne baterije uvijek treba imati pri ruci, obzirom da imaju običaj prestati raditi baš u ključnom dijelu ključnog online meča. Stanje baterija se osim u softveru može provjeriti i na mišu, na LED diodama iza scroll točka.

Na kraju, i pored deklarativno niskih 2500 dpi miša G602, bili smo sasvim zadovoljni njegovim performansama. Nešto nižu rezoluciju senzora možda mogu detektovati vrhunski igrači najbržih FPS-ova, dok će svima ostalima baš ova rezolucija savršeno odgovarati. Dodajte na to i vrhunsku udobnost, te bežičnu komunikaciju bez kašnjenja i imate miša kakvog i očekujemo od kompanije Logitech.

 

Cijena: 205,00 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
udobnost, materijali, bežična komunikacija, rad na 1 ili 2 baterije

MINUS
maksimalni dpi nije dovoljan za vrhunske igrače FPS igara (njih 10-15 u svijetu)

SPECIFIKACIJE:
250 - 2500 dpi; 125 – 500 Hz pooling rate; USB, wireless 2,4 GHz; 11 tipki; prekidač za eco način rada. 1 ili 2 AA baterije; 107g bez baterija.