Kućni pedigre kamere vidljiv je na prvu, u vidu odličnog dizajna koji je karakterističan za Philips. Montaža kamere je moguća na ravne površine ili na zidove uz pomoć isporučenog nosača. Uz kameru se isporučuje i prilično dug USB kabl za napajanje, pa postavljanjem kamere ne bi trebalo biti problema.

Isto važi i za konfiguraciju kamere, koja se obavlja telefonom i InSight aplikacijom. Nakon što u telefon unesete podatke o postojećoj bežičnoj mreži, oni se na kameru prenose putem bar koda koji kamera snimi direktno sa ekrana telefona. Prilično domišljato rješenje koje značajno olakšava konfiguraciju za tehnološki manje vješte korisnike.

Iako se video sa kamere može pratiti i putem web browsera, napredni telefon ili tablet uređaj su ono na šta su Philipsovi inženjeri ciljali. InSight aplikacija postoji u verzijama za Android i iOS uređaje, a pomoću nje se podešava detekcija pokreta ili zvuka, sa tri nivoa osjetljivosti. Kamera posjeduje mikrofon i zvučnik, te se može koristiti i za glasovnu komunikaciju, mada zbog cloud komunikacije postoji određeno kašnjenje.  

Ono najvažnije, kvalitet slike, je odličan. Kamera posjeduje i noćni režim rada koji također proizvodi prilično kvalitetan video. Philips In.Sight je nešto skuplji od konkurencije, ali to opravdava dobrim dizajnom i kvalitetom slike, što je sasvim prihvatljivo. Tako da vam ostaje samo da prihvatite da slike iz vašeg doma putuju po Internetu do cloud servisa i natrag.

 

1/1

Cijena: 349,00 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
kvalitet slike, dizajn, dug USB kabl, jednostavna konfiguracija

MINUS
cijena

SPECIFIKACIJE:
HD video, 720p; Fiksni fokus; ugao snimanja: 102 stepeni; Dan/noć snimanje (IC osvjetljenje); 802.11n; Detekcija pokreta i buke; Mini USB kabl, 3m; montaža na zid; 114 x 65 x 65 mm.