Beats Sola 2 slušalice koje smo testirali nasljednik su Solo i Solo HD modela. To spominjemo zato što su ta dva modela podnijela prilično velike kritike na račun kvalitete zvuka. Tako su Solo 2 slušalice dobile zadatak da poprave mrlju na imidžu Beatsa.

Sola 2 su on-ear slušalice, dakle školjke im se postavljaju preko ušiju. Ovaj tip slušalica je zbog manje težine vrlo udoban, ali je izolacija vanjske buke priličan problem. Međutim, to u slučaju ovih slušalica ne važi, obzirom da je vanjska buka jako dobro izolovana. Slušalice prilično čvrsto pritišću uši, što je dobro za one koji planiraju da trče sa njima, ali bi moglo stvarati probleme onima koji nose naočale. Zato, prije kupovine, obavezno probajte kako vam slušalice stoje na glavi.

Slušalice su preklopive za lakše nošenje, a u njihovom pakovanju ćete pronaći i torbicu za nošenje. Kvalitet preklopnog mehanizama, kao i čitavih slušalica je odličan, što je i logično obzirom da su glavni dijelovi preklopnog mehanizma metalni. Uz slušalice se isporučuje odvojivi kabl sa daljinskom kontrolom, ali kontrola jačine zvuka radi samo na Apple uređajima, dok će Android korisnici (i oni ostali, ako ih ima) moći iskoristiti samo glavnu tipku koja se obično koristi za pauziranje reprodukcije.

Naš testni model je bio fantastične roza boje, ali su na raspolaganju i druge, uključujući i prepoznatljivu crvenu. Zanimljiva činjenica je da nije moguće pronaći uobičajene specifikacije slušalica kao što su frekvencijski raspon, impendansa i slično.

Najvažnija karakteristika slušalica je, kako možete i pretpostaviti, odlična. Obzirom na reputaciju proizvođača, bas nije pretjeran i ne zagušuje ostali dio zvučnog spektra. Ali je i dalje vrlo, vrlo jak. Visoki tonovi su također odlični, dok bi se zamjerka mogla uputiti na srednji dio spektra. Naravno, samo ako baš tražite nekakve mane, prosječnom uhu će zvuk ovih slušalica biti fantastičan.

Na kraju dolazimo i do cijene, ali ovdje ne treba tražiti realnost. Beats ima potpuno isti ugled kao i njegov vlasnik Apple, pa kupovanjem njihovih proizvoda dobivate i neku vrstu prestiža. A to ne ide bez visoke cijene, pa se ne vrijedi žaliti. Jednostavno, Beats Solo 2 su odlične slušalice, pa je samo pitanje da li želite "b" na glavi i koliko ste to spremni platiti.

 

1/1

Cijena: 349,00 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
zvuk, dizajn (pink boja)

MINUS
cijena

SPECIFIKACIJE:
On-ear slušalice; 3,5mm stereo, inline kontrole; Torbica za nošenje; 205 grama.