Philipsov zvučnik punog imena SoundBar HTL1180B je krajnje specifičan uređaj. Namijenjen je onima koji nisu zadovoljni sa ugrađenim zvučnicima u televizoru, a pri tome ne žele da komplikuju sa 2.1 ili 5.1 sistemom zvučnika. I vrlo im je važno kako stvari izgledaju, pošto Philips Soundbar baš igra na tu kartu. Dizajn mu je jednostavan, ali vrlo efektan.

Philipsova zvučna poluga se postavlja ispod televizora, bilo na zid ili na neku horizontalnu površinu. TV možete povezati digitalnim optičkim ili koaksijalnim kablom, odnosno običnim stereo kablovima. Na desnoj strani su još i 3,5 milimetarski audio ulaz, te standardni USB port za reprodukciju muzike sa USB diskova i flash memorije. Uz zvučnik se isporučuje i daljinski upravljač, a status funkcija koje birate zvučnici javljaju pomoću LED dioda sa prednje strane. Dioda je ukupno sedam i prikazuju izvor zvuka koji je trenutno aktivan, a prilikom podešavanja različite kombinacije uključenih dioda javljaju status.

Podržan je Dolby Digital, što znači da će SoundBar pokušati emulirati surround zvuk sa svoja dva zvučnika. Ipak, bez pravog 5.1 sistema nema ni pravog surround zvuka. Ipak, ako ne želite petljati sa instalacijom takvog sistema i gomilama žica, SoundBar će pružiti sasvim zadovoljavajuće rješenje.

Kvalitet zvuka je jako dobar, čak iznenađujuće dobar uzmemo li u obzir činjenicu da nema posebnog bas zvučnika. Zvuk je vrlo izbalansiran, a posebno se dobro čuju glasovi. Ovo nisu zvučnici za jako glasnu reprodukciju, ali još jednom naglašavamo zaista kvalitetan zvuk na umjerenoj jačini. Razlika u odnosu na prosječne TV zvučnike je primjetna, pa ako niste zadovoljni sa trenutnom zvučnom slikom vašeg televizora, Philips SoundBar svakako možemo preporučiti. Posebno ako ne gledate akcione filmove i ne slušate muziku koja zahtjeva mnogo basa. Za sve ostalo, ovo je odličan izvor zvuka.

 

1/1

Cijena: 209,00 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
kvalitetan zvuk, dizajn, jednostavnost

MINUS
nema bas zvučnika, nije za jako glasnu reprodukciju

SPECIFIKACIJE:
2x20W; RMS: 40W; Dolby Digital; Frekvencija: 40 – 20.000 Hz; Impedanca: 4 ohm; Audio in, USB, Aux in, digital coax, digital optica; Daljinski upravljač.