Oni koji nas redovno prate sigurno već znaju naš stav o miševima, ali da ga još jednom ponovimo za one manje redovne. Ako želite dobrog miša, kupite neki gamerski model, bez obzira da li se igrate ili ne. Miševi namijenjeni igračima su ono najbolje što možete kupiti.

E, sad, sve je to lijepo, ali gamerski miševi su obično vrlo skupi. Posebno, ako tražite poznate proizvođače. I baš zbog toga često upiremo pogled u kineske proizvođače, kojima se s vremena na vrijeme omakne  kvalitetan proizvod povoljne cijene.
 
Aula Ghost Shark baš je takav miš. Ako ne vjerujete nama, bacite pogled na Amazon recenzije onih koji su kupili ovog miša, i koji se jedino žale na tešku instalaciju drajvera. Što se tiče tih drajvera, problem je što je naziv instalacionog fajla ima kineske simbole u sebi, pa ga Windowsi ne žele pokrenuti. Napravite rename, i sve radi kako treba.

 Sam miš je atraktivnog dizajna, sa šarenim LED diodama koje možete podešavati po raspoloženju, odjeći, naslovnom ekranu igre koju upravo igrati ili po nečemu desetom. Materijal kućišta je prilično kvalitetna plastika, pa smo i sa te strane zadovoljni. Teflonske podloge su prilično velike i miš sasvim dobro klizi na standardnim podlogama.

Miš će moći upotrebljavati samo dešnjaci, zbog nesimetričnog dizajna. Ergonomija je pogodna za one koji vole držati ispružen dlan na mišu. Udubljena za mali i domali prst su prilično dobro pogođena, pa je miš vrlo udoban.

1/1

Maksimalna rezolucija optičkog senzora je 2000 tačaka po inču, što je sasvim dovoljno. Tipka ispod scroll točkića omogućava promjenu tri rezolucije, što se podešava softverom. Miš ima tri dodatne tipke, što će reći da ih je ukupno 7. Glavne tipke imaju procjenu trajnosti na 5 miliona klikova, što je apsolutno nemoguće provjeriti.

Što se tiče preciznosti, vaš autor je nakon ko zna koliko vremena iz prve uspio pobijediti u Warcraftu 3, tako da neke dalje preporuke nisu ni potrebne. Cijena je sasvim pristojna, pa ako ste u potrazi za mišem, eto dobre prilike.

 

Cijena: 56,00 KM

UniExpert, Sarajevo
http://www.ue.ba

PLUS
materijali, dizajn, za one koji drže položen dlan na mišu

MINUS
ništa bitno

SPECIFIKACIJE:
Optički senzor, rezolucija: 2000DPI; Pooling rate: 125/250/500/1000 Hz; 7 tipki; trajnost glavnih tipki oko 5 miliona klikova; USB 2,0; kabl: 1,8 m