Kompanija Logitech nas je navikla na vrhunske proizvode, ali i na isto tako vrhunske cijene, pa je pronalazak nekog njihovog hardvera sa razumnom cijenom gotovo sigurna kupovina. Posebno ako se radi o nekom proizvodu koji je označen gaming oznakom, što znači da je proizvod vrhunski i da će vam se sigurno dopasti, bili vi igrač ili ne.

Logitech G103 je tastatura namijenjena igraćima, ali za razliku od modela sa višim brojevima u oznaci, ne posjeduje mnogo dodatnih funkcija. Zbog toga je i cijena povoljna. Ono što prvi pogled otkriva da se radi o tastaturi za igraće su crvene WASD tipke. Iste boje su i tipke sa strelicama, ali njih pravi igrači ionako ne koriste. Crvene su još i G tipke koje možete programirati po sopstvenim željama uz pomoć Logitech Gaming softver. Na raspolaganju vam je ukupno šest profila u kojima možete imati potpuno različite postavke za većinu tipki na tastaturi.

Na kraju, crvena je i tipka sa slikom džojstika koja uključuje takozvani gaming način radi, a koji zapravo znači isključivanje mrskih Windows i Menu tipki koje su krive za mnoga ispadanja iz fullscreen-a i neželjene pogibije u online okršajima. Sa G103 tastaturom nema potrebe da ove tipke otkidate iz frustracije – jedan klik džojstik tipke je dovoljan da ih potpuno isključite.

1/1

Ono što nećete vidjeti je anti-ghosting tehnologiju koja omogućava da istovremeno pritisnete pet tipki i da sve one budu očitane i proslijeđene kompjuteru. Ovo je killer osobina za profi gejmere.

Tastatura nema pozadinsko osvjetljenje, kao ni USB hub, što obzirom na cijenu nije prevelik nedostatak. Iako se radi o membranskoj tastaturi, G103 je đavolski udoban komad hardvera. Jednim dijelom je to zasluga odlično pogođene sile potrebe za pritisak tipki. Druga bitna stvar za udobnost je nagib tipki prema gore, čine prsti dolaze na tipke pod najboljim mogućim uglom. Tastatura se isporučuje sa odmorištem za dlanove, pa 12 sati...khm...rada... neće biti problem.

Ono što moramo reći na kraju je da je G103 odličan izbor i za one koji mnogo kucaju. Dakle, ako ste u potrazi za jako dobrom tastaturom koja vas neće koštati lijevog bubrega, i to bez obzira šta radite na kompjuteru, Logitech G103 ima našu preporuku.

 

Cijena: 62,00 KM KM

UniExpert, Sarajevo
http://www.ue.ba

PLUS
vrlo udobna, precizna

MINUS
samo šest dodatnih tipki

SPECIFIKACIJE:
USB; kabl: 2m; Anti-ghosting za 5 tipki; Šest G tipki; Game tipka; Odmorište za dlanove; Dimenzije 476 x 193 x 29 mm.