Video recenziju možete pogledati na ovom linku.

Storm Recon krasi simetričan dizajn, kao i nešto neobičnije i ljepše linije nego smo ih očekivali na uređaju prilagođenom i dešnjacima i ljevacima. Naš testni model bio je bijele boje, ali postoji i crna verzija. Ergonomija je vrhunska, pa miš odlično leži u ruci. Zahvaljujući korištenim materijalima i, kako iz CM Storma navode na kutiji, Super Grip premazu, problema sa klizanjem neće biti ni nakon višesatnih sesija korištenja miša. Čak i plastiku sa bočnih strana krasi ugodna tekstura za koju se prsti neće lijepiti nakon desetak minuta korištenja.

Kada je riječ o tipkama, na novom mišu iz CM Storma se nalazi njih ukupno devet: tri standardne, dvije koje će po defaultu poslužiti za izmjenu DPI rezolucije smještene ispod točkića, te četiri dodatne - po dvije sa lijeve i desne strane, koje po defaultu služe kao Back i Forward tipke. Glavna lijeva i desna tipka koriste Omron mikroprekidače koji se brinu za odličan osjećaj tokom korištenja, a općem nivou kvalitete doprinose i pozicije dodatnih tipki, kojima je lako pristupiti kada to želite i koje je skoro nemoguće slučajno pritisnuti.

DPI nivoi su po defaultu podešeni na 800, 1.600, 3.200, te maksimalnih 4.000 tačaka po inču. Dodatno podešavanje je moguće izvršiti u drajverima, ukoliko vam ne odgovaraju ove već nabrojane. Aktiviranu rezoluciju je moguće prepoznati po boji integrisanih LED dioda. Prvi profil, odnosno najnižu DPI rezoluciju prate isključena svjetla, dok iduća tri nivoa krase crvena, zelena i plava boja.

U svakodnevnom radu, Recon se pokazao kao vrhunski miš, a već nahvaljena ergonomija i Super Grip premaz kreiraju odličan osjećaj i nakon višesatnog korištenja, bilo to surfanje mrežom svih mreža, kucanje i editovanje tekstova, ili, na kraju krajeva, igranje, čemu je miš primarno namijenjen.

Ako vam do sada nije jasno kako je Recon vrhunski komad hardvera namijenjen igračima, onda vjerovatno niste slušali pažljivo ono što smo govorili. Moramo naglasiti i to da će, pored zahtjevnih igrača, CM Strom Recon podjednako zadovoljiti i one kojima je potreban vrhunski precizan i kvalitetan miš, a ne smatraju se igračima.

1/1

Cijena: 83,00 KM

Plus Computers, Sarajevo
http://www.plus.ba

PLUS
kvalitet izrade; ergonomija; dodatne tipke;

MINUS
ništa posebno;

SPECIFIKACIJE:
Avago 3090 optički senzor; Omron mikroprekidači; 800 – 4000 DPI; 9 tipki; Simetričan dizajn prilagođen i dešnjacima i ljevacima; Dimenzije: 64,4 x 116,4 x 42mm;i za Integrisana memorija za 5 profila i 36 macro komandi; On-the-fly podešavanje DPI rezolucije; USB 2.0 konekcija / kabl dužine 1,8m.