Krenimo od izgleda zvučnika koji je tipičan za Logitech. I bez natpisa sa imenom kompanije lako bismo pogodili o čijem proizvodu se radi. Sateliti su neobični zbog zakrivljenog oblika, ali iza ove odluke dizajnera stoji i praktičan detalj – zvuk je usmjeren prema gore, gdje su obično i uši slušatelja. Drveni woofer je četvrtast za zvučnikom okrenutim prema dole i bass refleksom na gornjem dijelu prednje strane.

Obzirom da se radi o 2.1 sistemu, šuma kablova nije velika i relativno je lako spojiti sistem. Sateliti su na woofer spojeni fiksiranim kablom, što je možda i jedini minimalni nedostatak. Ono što nam se jako dopada je žičani daljinski kontroler na kojem je on/off tipka, kontrola glasnoće i veoma bitni konektor za slušalice. Izvor zvuka za ove zvučnike može biti sve što ima 3,5 milimetarski audio izlaz.

Najvažnija karakteristika svih zvučnika – zvuk, je u odnosu na cijenu jednostavno odličan. Zvučna slika je dobro izbalansirana, uz tek malo izraženije srednje tonove, što će najviše odgovarati ljubiteljima muzike sa izraženim vokalima. Bas je dovoljno snažan za uživanje u novom Call of Duty-ju ili nekoj slični igri sa mnogo eksplozija. Najviše nam se dopala toplina zvuka, koju nalazimo samo kod rijetkih proizvođača.

Naravno, istinski ljubitelji pravog zvuka bi Z313 sistemu sigurno mogli pronaći nedostatke, ali za cijenu koja je okačena na ove zvučnike teško je tražiti bolji zvuk. Naša topla preporuka.

1/1

Cijena: 81,00 KM

Plus Computers, Sarajevo
http://www.plus.ba

PLUS
cijena, zvuk u odnosu na cijenu, konektor za slušalice

MINUS
fiksirani kablovi na satelitima

SPECIFIKACIJE:
2.1 sistem; RMS: 25w; Peak: 50 w; 48 Hz – 20 kHz (+/- 3dB); 3,5 mm stereo ulaz; Žičani daljisnki upravljač.