Unutar lijepo složene kutije ćete dobiti headset i odvojivi vanjski mikrofon, dok ćete detaljnom inspekcijom u kutiji pronaći i dodatne kablove neophodne za spajanje na napredne telefone i računar. Naime, Asus je shvatio da veliki broj korisnika headset modele slušalica koristi i uz napredne telefone, pa je upravo za takve pripremio i poseban, manji kabl / adapter za spajanje na nešto manje poznate marke proizvođača. Pored toga, na glavnom kablu se pored kontrola zvuka smjetio i vanjski mikrofon, usljed čega se možete javljati i pričati na telefon bez da posežete za vanjskim, odvojivim mikrofonom. Konačno, standardni 3,5mm audio konektor znači da Cerberus možete koristiti i na svojoj PlayStation 4 konzoli, ako istu kojim slučajem posjedujete.

Na prvi pogled, headset izgleda vrlo privlačno: sada već poznata kombinacija crne i crvene boje doprinosi vrlo atraktivnom izgledu Asus gamerskih proizvoda. Glavni luk headseta čine dva gumirana nosača prikačena na plastičnu bazu,

Detaljna inspekcija tijela otkriva par vrlo zanimljivih iznenađenja. Već smo spomenuli da se vanjski mikrofon može odvojiti od tijela, što će svakako smanjiti potencijalno čudne poglede jer vam je glavni headset mikrofon još uvijek uredno pozicioniran ispred usta dok se šetate gradom i slušate muziku. Pored toga, primjetan je nedostatak sada već klasične pokretne trake, tj, pokretnih sklopki sa kojima je moguće pomjerati elastični ili plastični nosač za glavu. Asus se ovdje odlučio za one-site-fits-all pristup, te je umjesto glavnog nosača ugradio elastičnu traku koja se automatski prilagođava obliku glave i koja je presvučena finom poliuretansko-kožnom kombinacijom.

Voljeli bismo da je zvuk tek nešto jači, s obzirom da maksimalna jačina zvuka očigledno ima i može ponuditi još nekoliko decibela više, bez straha da dođe do distorzije i gubljenja kvalitete zvuka.

Ono što nas malo zabrinjava jeste osjećaj neugode nakon dužeg korištenja, s obzirom da konstantan pritisak može biti pomalo iritirajući na momente, pogotovo ako i niste nešto pretjerano bogati sa kosom.

1/1

Kada su u pitanju školjke, pozdravljamo vrlo širok oblik i kožom prekrivene rubove, što znači da slušalice preklapaju ušne školjke i nude puniji zvuk i vrlo jednostavnu pasivnu izolaciju. Unutar školjki, Asus je smjestio dva magneta od neodimijuma širine 60mm, čime je osigurao vrlo solidan zvuk kojem nismo imali puno toga za prigovoriti. Zvukom dominiraju srednji tonovi vrlo ugodne topline, dok je bas izuzetno solidan i pojačan je taman toliko da osjetite huku, buku i grmljavinu dok se u Tomb Raideru krećete kroz pećine i borite za goli život. Ipak, jedini minus, koji je opet vrlo subjektivan, jeste pomalo niska jačina zvuka. Voljeli bismo da je zvuk tek nešto jači, s obzirom da maksimalna jačina zvuka očigledno ima i može ponuditi još nekoliko decibela više, bez straha da dođe do distorzije i gubljenja kvalitete zvuka.

Cerberus je očigledno dizajniran za upotrebe u igrama, pa je zvuk tamo mnogo bolji nego u odnosu na slušanje muzike ili gledanje multimedije, što i nije tako loša stvar. Atraktivan dizajn i OK ulazna cijena su dobar potez za Asus, pa ako tražite nešto bolji zvuk od nešto zvučnijeg proizvođača unutar svog novog PC ili PS4 headseta, razmislite o Cerberusu.

110.00 KM

PLUS Computers Sarajevo Asbis, Sarajevo
http://www.plus.ba

PLUS
Velike školjke, ugodan zvuk, bas

MINUS
Traka za glavu, može biti glasnije

SPECIFIKACIJE:
3,5mm audio izlaz 3,5mm audio / mic splitter Frekvencija: 20 Hz do 20 Khz Impedancija: 20 Ohma Magneti: 2 x 60 mm neodimijum Kabl: do 2,5m, presvučen tekstilom Težina: 266g Dimenzije: 182.55 x 151.6 x 101.33 mm