Prošle sedmice smo vam po prvi put predstavili Tesla tablet uređaje. Tada smo testirali model oznake 7.85, a ove sedmice na našem testu je bio najjači model oznake H7.

Slično kao i kod prethodnog modela, dizajnu uređaja se posvetilo dosta pažnje. To potvrđuje i kutija uređaja, koja je bitno kvalitetnija od većine drugih uređaja slične cijene. Tablet izgleda odlično, što je karakteristika koja se u ovoj cjenovnoj kategoriji rijetko sreće.

Debljina uređaja od svega 7,7 milimetara zaslužuje pohvalu, a isto važi i za aluminijumski zadnji dio. Gornji i donji dio zadnje strane pokriveni su plastikom koja svojim dizajnom podsjeća na kožu, što je vrlo zgodan detalj.

Najbolja karakteristika uređaja otkriva se prilikom prvog uključenja. Naravno, radi se o ekranu. Njegova ekranska rezolucija je 1.920 x 1.200, što uz IPS matricu i vrlo dobro LED osvjetljenje značajno nadmašuje praktično sve uređaje u kategoriji. Ovakav ekran na tabletu ove cijene je prava premija.

Obzirom da je ekranska rezolucija prilično hardverski zahtjevna, zanimali nas je kako će se Teslin hardver ponašati u radu. Srećom, tablet je opremljen Intel Atom procesorom sa dvije jezgre koje rade na 2 GHz, pa Android radi bez problema. 

Uz Intel procesor, u unutrašnjosti uređaja su 1 GB RAM-a i 16 GB flash memorije, od kojih je 12 GB na raspolaganju korisnicima. Ako vam to nije dovoljno, na desnoj ivici uređaja je microSD slot za proširenja memorijskim karticama. Bluetooth, "n" bežična mreža i USB host su na spisku specifikacija, pa je ponuda potpuno zaokružena.

1/1

Tesla H7 na testu video reprodukcije sa osvjetljenjem ekrana postavljenim na 50% postiže nešto preko 5 sati rada bez punjenja. Tablet pokreće Andorid 4.2 u praktično originalnom Google stanju, što je vrlo pohvalno. Potrebno se naviknuti na raspored elemenata zbog izuzetno visoke rezolucije, ali na dobro se lako naviknuti.

Sve u svemu, Tesla H7 sasvim opravdava ime genijalnog naučnika čije ime nosi. A sve to uz vrlo povoljnu cijenu.

 

Cijena: 219,90 KM

Tesla tablet
http://www.tesla.info/ba

PLUS
ekran, cijena, dizajn

MINUS
ništa bitno uz ovu cijenu

SPECIFIKACIJE:
CPU: Intel Atom Z2580, 1M Cache, 2,0 GHz; RAM: 1GB RAM; Flash 16GB; MicroSD; 7 inčni IPS LED, rezolucija: 1920x1200 piksela; WiFi 802.11n; Bluetooth; microUSB sa host funkcijom; 3,5mm audio; Accelerometer, Compass, GPS+AGPS; Glavna kamera: 5MP, prednja 2 MP; Li-Ion 2800mAh baterija; Dimenzije: 106 x 193 x 7.7 mm; Težina: 265g; Android Jelly Bean 4.2.2.