Telefoni iz najniže cjenovne kategorije su obično glavni izvor zarade proizvođača telefona, jer se ipak najviše kupaca odlučuje baš za takve telefone. Zbog toga i ne treba da čudi veliki izbor modela baš u toj kategoriji. Izbor je obično tako veliki da je teško napraviti izbor.

Obzirom da su modeli u ovoj kategoriji vrlo slično, najčešći savjet je – izaberite onaj model koji vam se najviše dopada po izgledu. Tehničke karakteristike su ionako iste ili vrlo slične.
Kompanija Prestigio se vrlo vjerovatno vodila sličnim savjetima kada je kreirala

MultiPhone PSP 3451 telefon. Naime, glavna i najzanimljivija karakteristika ovog telefona je izmjenjiva zadnja strana. Sad se sigurno pitate o čemu govorimo, jer gotovo svaki telefon ima izmjenjivu zadnju stranu. Trik je u tome što Prestigio u kutiji telefona svojim kupcima nudi čak tri zadnje maske. Jedna je u klasičnoj crnoj boji, a druge dvije su vizualno mnogo dopadljivije. Nama se posebno dopala žuta, a tu je i crvena. Dakle, svaki dan možete nositi drugačiji telefon.

Još ako iskoristite bogate mogućnosti Android operativnog sistema u pogledu izmjene interfejsa, gotovo svaki dan možete imati drugačiji telefon. Za ovo savjetujemo instalaciju neke od launcher aplikacija, poput Nova, Apex ili Go launchera.

1/1

 

Što se ostalih karakteristika tiče, PSP 3451 je u svakom pogledu klasičan 4,5 inčni telefon, baziran na dual core procesoru. Pažnju skrećemo na 512 MB memorije, što znači da ovo nije telefon za napredne korisnike. Ipak, tu je microSD slot, Bluetoth i FM radio. Glavna kamera rezolucije 5,0 megapixela zadovoljiće one kojima je ovaj telefon i namijenjen, a na spisku opreme je i selfie kamera rezolucije 0,3 megapiksela. Baterija će sigurno izdržati jedan dan umjerene potrošnje, što odgovara klasi telefona.

Na kraju, glavna karakteristika telefona ove klase je za pohvalu. Cijena je zaista niska, pa ako vas tehničke karakteristike ne interesuju, ali vam je izgled telefona bitan, onda Prestigio 3451 uz svoje tri maske ima šta ponuditi.

 

Cijena: 229,00 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
tri zadnja poklopca u boji, cijena

MINUS
512 MB RAM memorije

SPECIFIKACIJE:
CPU: ARM Cortex A7 Dual Core (MT6572); GPU: Dual core Mali 400; RAM: 512 MB; Flash: 4GB; 4,55” ekran, TFT, 480 x 854 pixels(FWVGA); Glavna kamera: 5 MP, AF, LED; Prednja kamera: 0,3 MP; Wireless 802.11n; Bluetooth 3.0; A-GPS; FM radio; microUSB; microSD; 3,5 mm audio izlaz; Android 4.2