Obzirom na ogroman broj naprednih telefona i tablet uređaja koji se svakodnevno koriste, lako je primijetiti da je danas najtraženija stvar na planeti – električna utičnica. Ili bar USB port putem kojeg bi se baterija mogla bar malo dopuniti. Ovo je najočitije na većim aerodromima, gdje gomile ljudi bezglavno jure, ali ne da stignu na let već da zauzmu slobodnu utičnicu koja se oslobodila na drugoj strani aerodromskog terminala.

Ovu pojavu su zapazili i proizvođači hardvera, pa je tržište u kratkom vremenu preplavljeno USB punjačima koji u sebi sadrže bateriju, pa telefon ili tablet mogu dopuniti i dok su vlasnici u pokretu. Jedan od takvih je Canyon battery charger kapaciteta 2.600 mAh, koji smo testirali.

Sam uređaj je prilično elegantan, te podsjeća na malo veći upaljač. Tom utisku doprinosi tipka na vrhu uređaja kojom uključujete četiri diode, a koje javljaju napunjenost baterije uređaja. Na vrhu uređaja su dva USB porta – jedan u punoj veličini, a drugi u microUSB izdanju. Ovaj manji ćete koristiti kada punite bateriju punjača, dok ćete USB port pune veličine koristiti za spajanje telefona, tablet uređaja ili nekog trećeg uređaja koji se puni putem USB porta.

1/1

Uz uređaj se isporučuje USB kabl dužine 24 centimetra, što je zgodno za često nošenje, pošto je uređaj i namijenjen za takvu upotrebu. Zbog baterije kapaciteta 2.600 mAh, Canyyon battery charger je težak svega 75 grama, pa ga je lako nositi u torbi ili ruksaku. Specifikacija kaže da njegova baterija može podnijeti više od 500 ciklusa punjenja i pražnjena.

Potpuno praznu bateriju testnog telefona kapaciteta 2.000 mAh, Canyon je napunio za nešto malo više od dva sata, te je sudeći po indikatoru u njemu ostalo još nešto energije, što odgovara specifikacijama. Dakle, ako vam baterija telefona ne može izdržati dan upotrebe, Canyon bi vam mogao riješiti problem.

 

Cijena: 25,60 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
cijena, težina

MINUS
ništa bitno

SPECIFIKACIJE:
2.600 mAh; Izlaz: DC 5V USB; MicroUSB; Težina: 75 grama; Dimenzije: 93 x 23 x 23 mm.