dzaja wrote:
Adnan wrote:
U mene laptop Toshiba C670. Meni je do sad odlično služio.

Ne koristim ga u zadnje vrijeme puno za igre, iako sam svega na njemu igr'o. Koristim za Sony Vegas, Photoshop, AE i za još neke programe. Imam i kompjuter koji nije nešto posebno, a prvo moram uzet usisivač i malo ga usisat, pa ću onda sliku postavit.

Hardware se nikada i nikako NE SMIJE ČISTITI USISIVAČEM, samo nabijaš statički elektricitet te potencijalno rizikuješ moguće oštećenje. Nije učestalo ali se itekako dešava da zbog usisavanja mašina dolazi do nepravilnog rada ili kvara komponenti.
računar čisti kompresorom za zrak, ako ga nemaš odnesi računar na prvu benzinsku pumpu i ispuši ga kompresorom.
Koristi antistatičku podlogu (nije must have) i antistatičku narukvicu (must have) kada rukama uzimaš komponente te radiš na istim. Ne košta puno ali je dobra prevencija.
Metalna štipaljka se kači na uzemljen metalni predmet (može i kućište). Ukoliko ne možeš nabaviti isto, probaću ti u sarajevu naći jednu pa ti poslati poštom.
Hahaha, šalio sam se. Obrišem ga krpom, neću ga toliko zapostavit da moram usisivačem čistit.
EDIT:
Al' hvala na savjetu, nisam znao da se ne smije usisivačem (iako ne vjerujem da bi ikad do toga došlo

). Inače, tastaturu čistim usisivačem, to nam nastavnik u osnovnoj govorio, tako se izvuku mrve, mravi i šta je već zapelo u tastaturi.