IOL v4 Forum

INFO / Magazin za digitalno doba
Welcome to IOL v4 Forum Sign in | Join | Help
in Search

USB ports problem

Last post 08-06-2008, 11:24 by Shadow. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  08-04-2008, 16:04 8675

USB ports problem

Raja, već haman godinu imam problem i ne mogu da ga riješim nikako. Imam HP Pavilion DV9000, došao je sa preinstaliranom Vistom. Ja sam to promptno zamijenio sa original XP-om Home Edition. Nedugo poslije, pojavio mi se problem sa USB portovima. Naime, prepoznaju sve devices umetnute u njih bez problema, ali ne i mass storage devices, tipa USB stickova, vanjske memorije telefona... Čak mi i multi-card reader pravi isti problem. Fazon je da, kada restartujem lap, bez problema mogu staviti stick u njega, ali samo jednom. Čim izvadim stick ili bilo šta od mass storage što sam stavio u USB port ili card reader, poslije ga lap ne prepoznaje. Pojavi se ikona u tray-u, i zvuk se onaj čuje, ali nema ga u WIndows Exploreru. I sve tako dok opet ne restartujem lap. Pretpostavljate kako zna biti frustrirajuće... Pogotovo kad zaboravim nešto staviti na stick. Maloprije sam loadovao setup defaults, reinstalirao Nvidia N-Force chipset drivere i Ricoh multi-card reader drivere, ali ništa. Ako iko ima ikakvu ideju...
  •  08-05-2008, 9:46 8676 in reply to 8675

Re: USB ports problem

To ti je nesto do operativnog sistema najvjerovatnije...a i ne mora biti, ali taj HOME EDITION je cisti sh*t...Stavi WinXP Professional, obavezno sa Service pack-om 2 pa onda isprobaj...
  •  08-06-2008, 1:08 8677 in reply to 8676

A eto nisam imao problema, original je, radio na Dellovom desktopu 5 godina bez frke...
  •  08-06-2008, 11:24 8678 in reply to 8677

Nije vazno da li je original ili nije...stvar je u tome da je u pitanju Home Edition. Pokusaj sa profesionalnom verzijom Windowsa XP. Uostalom, sta ima lose u tome i da vratis Vistu? Zasto si je uopste i skidao sa laptopa kad je predinstalirana? Nemoj se ljutiti, ali nidje veze...
View as RSS news feed in XML