IOL v4 Forum

INFO / Magazin za digitalno doba
Welcome to IOL v4 Forum Sign in | Join | Help
in Search

Problem oko graficke!

Last post 06-27-2008, 15:43 by gille35. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-14-2008, 13:56 8627

Problem oko graficke!

Imam jedan problem, upravo sam uzo gefroce 7600GS, ubacijo je i instaliso driver, u tom mi se monitor ugasio i upalio 2 puta, 2 put mi se pojavi crn ekran i sve bijele crte po njemu ja stisnem CTRL+ALT+DELETE, monitor mi se ugasi i ponovo upali, i instalacija zavrsena i sve normalno.

Nakon toga ja radim na njemu ugasim ga i sutra dan ga upalim nece da mi ude u XP. Nego prode ono punjenje stane i monitir se ugasi ostane jedno vrijeme i PC se restaruje. Ja udem u safe mod deinstaliram driver i ude sasvim normalno u XP. Instaliro sam driver sa CD koji mi je doso. I sad vas pitam jel problem u driveru ili je ipak hardverski. I sto mi se monitor gasi prilikom instalacije drajvera.

•  06-15-2008, 20:01 8631 in reply to 8627

Re: Problem oko graficke!

Jedno banalno pitanje: Jesi obriso prethodne drajvere koji su ti bili instalirani na racunaru, od stare kartice koju si koristio? Nisi reko jesi li instaliro novi sistem sa novim hardverom, ili si vadio staru kartu i stavio novu? Moras reci te neke kljucne stvari.Skini sve drajvere i stare i nove, doslovno sve. Reboot aj i aktiviraj driver cleaner, program za brisanje ostataka drivera iz sistema...kad to odradis, opet ga reboot, te onda instaliraj te nove drivere. To sto ti se monitor gasi, nema veze,nek on odradi svoje prilikom instalacije, i u mene je tako ( doduse, jednom se ugasi kod mene na ATI RADEON kartici). Ako nece da udje u windows, to je vec nesto shebano sa driverima. Pokusaj skinuti nvidia drivere sa oficijelne stranice i instaliraj njih, nakon svih pomenutih procedura, a ne te sto su ti dosli sa karticom...
  •  06-27-2008, 15:43 8641 in reply to 8627

Re: Problem oko graficke!

poz.prvo moras vidjeti da li ti maticna podrzava tu graficku,to mozes vidjeti na of.sajtu proizvodjaca,asus.co ili asrock.com i slicno.pogledaj nisam siguran da li tvoja graficka ima hdi podrsku ako ima a to opet zavisi od ploce jedino sto mozes jeste nadji najnovije  drivere jer sam ja imao u praksi slicne probleme sa hd2400 pro agp.neke gradficke zahtjevaju i 1 gb rama a ako nemozes da se snadjes napisi koja je ploca pa cu ti ja proveriti

View as RSS news feed in XML