Raja, već haman godinu imam problem i ne mogu da ga riješim nikako. Imam HP Pavilion DV9000, došao je sa preinstaliranom Vistom. Ja sam to promptno zamijenio sa original XP-om Home Edition. Nedugo poslije, pojavio mi se problem sa USB portovima. Naime, prepoznaju sve devices umetnute u njih bez problema, ali ne i mass storage devices, tipa USB stickova, vanjske memorije telefona... Čak mi i multi-card reader pravi isti problem. Fazon je da, kada restartujem lap, bez problema mogu staviti stick u njega, ali samo jednom. Čim izvadim stick ili bilo šta od mass storage što sam stavio u USB port ili card reader, poslije ga lap ne prepoznaje. Pojavi se ikona u tray-u, i zvuk se onaj čuje, ali nema ga u WIndows Exploreru. I sve tako dok opet ne restartujem lap. Pretpostavljate kako zna biti frustrirajuće... Pogotovo kad zaboravim nešto staviti na stick. Maloprije sam loadovao setup defaults, reinstalirao Nvidia N-Force chipset drivere i Ricoh multi-card reader drivere, ali ništa. Ako iko ima ikakvu ideju...